Zajednički letovi četiri zemlje bivše SFRJ

Pao dogovor četiri avio-kompanije iz bivše Jugoslavije

Zajednički letovi četiri zemlje bivše SFRJ

Društvo -
Uzajamno korišćenje flota, usklađivanje reda letenja, povezivanje postojećih linija i zajedničko otvaranje novih linija... neke su od aktivnosti koje su radi smanjivanja troškova poslovanja ugovorili direktori „Jata”, „Adrija ervejza”, „Montenegro erlajnza” i „Kroacija ervejza”

BEOGRAD - Ujedinila ih nevolja!Uzajamno korišćenje flota, usklađivanje reda letenja, povezivanje postojećih linija i zajedničko otvaranje novih linija, zajednička nabavka goriva i opreme za avione neke su od aktivnosti koje su radi smanjivanja troškova poslovanja ugovorili direktori „Jata”, „Adrija ervejza”, „Montenegro erlajnza” i „Kroacija ervejza” na sastanku u Miločeru.

Sve kompanije će u naredne dve nedelje oformiti radne grupe koje će realizovati postignuti dogovor. Zajednički zaključak je da na izuzetno otežane uslove poslovanja svih kompanija utiču visoke cene goriva, kontrole leta, aerodromskih taksi usluga i održavanja aviona. Direktor „Jata” Vladimir Ognjenović rekao je za Kurir da će, zahvaljujući ovom dogovoru, sve kompanije napraviti značajne uštede.

(S. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track