Želimo Tomu na gej paradi

Gejevi poručili

Želimo Tomu na gej paradi

Društvo -
Beograd prajd od jednočasovnog marša prerastao u osmodnevni festival. Na šetnji zakazanoj za 6. oktobar organizatori očekuju i novoizabranog predsednika države

BEOGRAD - Osam dana paradiranja.Na čelu ovogodišnjeg Beograd prajda, koji će trajati od 30. septembra do 7. oktobra, po svemu sudeći će se naći i novoizabrani predsednik države Tomislav Nikolić.- Voleli bismo da Toma prisustvuje našoj paradi. Ako će njegovo prisustvo povećati stepen sigurnosti LGBT osoba, onda je dobrodošao - rekao je za Kurir Boban Stojanović, predstavnik NVO Kvirija i član Organizacionog odbora Beograd prajda 2012, i dodao da je Nikolić i sam najavio dolazak na Paradu.Famozna šetnja će se odigrati 6. oktobra, a preostalih sedan dana održavaće se koncerti, radionice, izložbe...- Zauzećemo grad jer on pripada nama - istakao je Stojanović i dodao da će povorka ići starom trasom od parka Manjež, niz Nemanjinu, Kneza Miloša i Masarikovu ulicu.- Ovogodišnja slogan „Ljubav, vera, nada“ je namerno provokativan, a cilj je da se prevaziđu predrasude i stereotipi, da se priključimo zajednici, da nas upoznaju i razumeju svi građani - rekli su iz Organizacionog odbora Beograd prajda 2012 i objasnili da program festivala obuhvata kulturni, politički, muzički, edukativni i informativni sadržaj.Poziv za učestvovanje na paradi pored predsednika Srbije upućen je i gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću.

Predrag Azdejković Gej eho portal

Predrag Azdejković voleo bi da novi predsednik Srbije bude na čelu parade:- Lično, nemam nikakav problem s tim, ali sumnjam da organizatori žele da ga vide na čelu kolone! To je politička priča.

Ivan Ivanović SNP Naši

Ivan Ivanović iz SNP Naši za Kurir kaže da će ovaj pokret zahtevati od nadležnih da zabrane paradu:- Kao i svih ovih godina, smatramo da je to parada nemorala preko koje žele da se nametnu vrednosti koje nemaju nikakve veze sa srpskom pravoslavnom tradicijom. Ukoliko dođe do parade, Naši će se nalaziti na ulici.

Vladan Glišić potpredsednik Dveri

- Mi ćemo se na sve nenasilne načine suprotstaviti! Ali tada ćemo zahtevati od svih opozicionih stranaka da se definitivno izjasne po tom pitanju. Kao i od novog predsednika Srbije po pitanju podrške porodici i tradicionalnim vrednostima ili LGBT ideologiji.

Mladen Obradović obraz

- Ako se to ne desi, organizovaćemo molitveni hod na dan održavanja parade za odbranu vere, nacije i porodice! Kuda sve to vodi, vidi se iz nedavne najave vlasti da će od septembra krenuti s propagiranjem homoseksualizma u školama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track