Najnovije vesti

ŠARČEVIĆ ISPRATIO PRVAKE U UČENIČKE POBEDE: Đaci, srećno u novoj školskoj godini!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar prosvete najavio osnaženje svih faktora obrazovanja

ŠARČEVIĆ ISPRATIO PRVAKE U UČENIČKE POBEDE: Đaci, srećno u novoj školskoj godini!

Društvo

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Osnovnu školu Siniša Nikolajević na Vračaru i tom prilikom svim đacima u Srbiji poželeo srećan početak nove školske godine.

"Čestitam đacima prvacima i ostalim učenicima škole kao i svim učenicima u Srbiji srećan početak nove školske godine i iskreno se nadam da ćemo od ove godine pokrenuti mnoge stvari da školstvo u Srbiji bude bolje", rekao je Šarčević.

On je najavio da će danas otputovati na Kosovo i Metohiju gde će posetiti srpsku školu i dodao da će raditi na tome da se svi faktori u obrazovanju osnaže.

"Niko nikome nije neprijatelj, nikome neće roditelj biti dodatni inspektor, ali ćemo videti šta ko od nas treba da procenjuje i šta nam je zajednički cilj. Imprerativ je da su deca u centru pažnje", poručio je ministar.

On je zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću koji je, kako kaže, osetio potrebu da reforma društva krene odakle treba, od prosvete.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Mislim da je potrebno promeniti i zakon o porodici, i da su to dve najbitnije poluge", rekao je Šarčević.

Šarčević je poručio i da se mora raditi brže, a primetio je i da je zbog takvog stava bilo šaljivih komentara na blogovima "da je uključen u struju".

"Trudiću se da radim brže nego što sam pokazao. Vidim na blogovima komentare, ali mislim da je to stil rada, da moramo brže raditi. Znam šta nije rađeno i gde nas čeka jako brza utakmica", poručio je ministar.

Šarečvić je naglasio i da će njegovi principi rada biti javnost, efikasnost i pravo na iste šanse.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...