SKANDAL U ŠABAČKOJ ŠKOLI: Ispisali dečaka jer ima smetnje u razvoju, majka u šoku!
Foto: YT Priintscreen/Herakli SabacFilm

Socijalna diskriminacija deteta

SKANDAL U ŠABAČKOJ ŠKOLI: Ispisali dečaka jer ima smetnje u razvoju, majka u šoku!

Društvo -

Jelena Gavrilović, majka deteta sa smetnjama u razvoju, u statusu na Fejsbuku optužuje rukovodstvo Osnovne škole "Nikolaj Velimirović" u Šapcu za diskriminaciju njenog sina

Kako kaže, u junu je upisala svoje dete u dotičnu "elitnu" školu sa sjajnim uspesima. Taj upis je bio povod za mnogo radosti i nestrpljenja, da bi krajem avgusta usledio šok. Jelenu su iz škole pozvali na razgovor, da bi, kako tvrdi, sve učinili da ispiše dete i prebaci ga u drugu školu.

Od priče da su im odeljenja prebukirana i da se u tim uslovima ne može raditi u inkluziji, preko toga da su učiteljice pred krajem karijere, sve do preporuke da dete upiše u drugu školu.

"Pritisak koji su izvršile direktorka škole, zamenik i pedagozi samo dan pred polazak u prvi razred na mene da ispišem dete iz njihove škole i upišem u drugu je skandalozan i mogu ga svrstati pod socijalnu diskriminaciju. Bilo mi je jasno da one ne žele moje dete u njihovoj školi" - piše u statusu razočarane majke.

Ona dalje piše kako je celo prepodne provela tražeći drugu školu koja će pristati da, dan pred početak školske godine, upiše njenog sina. Na kraju su uspeli da pronađu mesto u OŠ "Nata Jeličić" u kojoj su ih prihvatili oberučke, iako je najudaljenija od njihovog mesta stanovanja.

Najbolnije je to što niko nije ni upoznao moje dete i pružio mu šansu - piše ogorčena Jelena.

U nastavku možete pročitati celu objavu Jelene Gavrilović:

EPK

Foto: Youtube Printscreen/Herakli SabacFilm

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track