Najnovije vesti

KONZUL PAVIĆ: Požari na Tasosu pod kontrolom, nema mesta panici
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova

KONZUL PAVIĆ: Požari na Tasosu pod kontrolom, nema mesta panici

Društvo

SOLUN - Požari na grčkom ostrvu Tasos su pod kontrolom i nema mesta panici, izjavio je generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić.

On je rekao da su se Generalnom konzulatu javljali samo zabrinuti prijatelji i rodbina, ali ne i srpski državljani, koji borave na tom ostrvu."Požari su pod kontrolom, ali i dalje nisu ugašeni. U pojedinim delovima ostvrva ima dima i pepela koji se širi, što je izazvalo uznemirenje među gostima, ali ne i paniku", naglasio je Pavić.

 

Prema njegovim rečima, Konzulat je u kontaktu sa srpskom dijasporom, predstavnicima agencija i grčkim vlastima."Pratimo situaciju i nadamo se da će sa dolaskom noći i padom temperature požar do jutra biti u potpunosti ugašen", rekao je Pavić.

 

On je podsetio da je na Tasosu prethodne noći bilo nevreme, kada je grom zapalio šumu na četiri lokacije."Pošto je požar bio na više mesta, to je otežavalo gašenje kao i jak vetar koji je duvao", rekao je Pavić dodajući da će vremenski uslovi diktirati brzinu gašenja požara.Lokalni mediji javili su ranije danas da na Tasosu od jutros bukte požari, zbog čega su evakuisana dva sela - Kazaviti i Sv. Pantelejmoni.

 

Pretpostavlja se da je uzrok požara grom koji je udario u oblasti - Rahoni, Prinos, Alikes i Limenarija, a vatra je izbila u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, skoro istovremeno.U gašenju požara učestvuje 106 vatrogasaca iz Kavale i Elefterupolija sa 37 vozila, a angažovane su i jedinice vojske iz Larise i Komotinija.Angažovani su i avioni "kanaderi" i helikopteri.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...