Brnabić: Treći Prajd je ozbiljan pomak za LGBT prava
Foto: Tanjug/Milutin Marković

Brnabić: Treći Prajd je ozbiljan pomak za LGBT prava

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić izjavila je danas da je održavanje Parade ponosa treću godinu za redom veoma značajno i da je to ozbiljan pomak kad je reč o pravima LGBT zajednice.

"Za mene je značajno da se Prajd održava treću godinu, da je gradonačelnik Beograda tu sve tri godine i da su tu i predstavnici vlade", rekla je Brnabić novinarima uoči početka Parade, kojoj prisustvuje.

Kako je dodala, to su ozbiljni pomaci i važno je da uoči Prajda nije bilo velikih tenzija, kako u gradu, tako i u medijima.

Upitana zašsto nema i drugih članova vlade, Brnabić je rekla da njoj to ne smeta i da je pitanje da li svi treba da budu tu.

"Vlada je tu ako je neki njen član tu", rekla je Brnabić.

Upitana o problemu promene matičnog broja nakon promene pola, Brnabić je rekla da se o tome još nije razgovaralo, dodajući da je ministar tek mesec dana.

"Razgovarali smo o nekim drugim hitnim problemima, opšta tolerancija u društvu nam je broj jedan", rekla je Brnabić.

Na pitanje novinara da li je na Prajd došla sa devojkom, ministarka nije želela da odgovori, navodeći da je to nekorektno pitanje i da drugi ministri verovatno ne bi bili u prilici da odgovaraju na to pitanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track