SVE BIH DAO DA JE SPASEM: Očajni otac daje bubreg u zamenu za bubreg za svoju ćerku!

Potresna ispovest Tutinca

SVE BIH DAO DA JE SPASEM: Očajni otac daje bubreg u zamenu za bubreg za svoju ćerku!

Društvo -

Molim sve ljude da nam pomognu, znam da je teško vreme, ali vaše malo za moju Mukadesu i njenu decu znači život, apeluje Hivzo Rušević.

Mukadesi Rušević (33) iz sela Baćica, nedaleko od Tutina, hitno je potrebna novčana pomoć za transplantaciju bubrega, koja se zbog komplikacija ne može obaviti u Beogradu, a njen otac Hivzo spreman je na najveću žrtvu samo da bi spasao ćerku.Sa teškim oboljenjem Mukadesi se bori već četiri godine. Operacija bi mogla da se obavi u Turskoj, za šta joj je neophodno ne tako nemogućih 28.000 evra, ali pre svega donator. Mukadesa je majka dve devojčice i s njom nismo mogli da razgovaramo, jer od suza nije mogla da izgovori nijednu reč.Hivzo Rušević pokušao je javnosti da prikaže kroz šta sve njegova ćerka svakodnevno prolazi.- Bolovi koje trpi su nepodnošljivi. Poslednjih godinu i po dana svakog drugog dana odlazi na dijalizu. Odlazi u 10 sati, a vraća se naveče u osam. Sve teže podnosi terapiju, nekad do te mere da moramo da je unesemo u kuću jer nema snage - priča Hivzo.

Od suza nije mogla da priča... Mukadesa Rušević
Od suza nije mogla da priča... Mukadesa Rušević

On se svakodnevno bori da ćerki olakša barem poslove u kući i oko dece. Pokušao je da joj donira bubreg, ali lekari su ustanovili da nije kompatibilan. S ljudima dobre volje pokušava da Mukadesu pošalje u Tursku, na kliniku koja će joj pronaći donora, a Hivzo će zauzvrat dati svoj bubreg i 28.000 evra, koje tek treba da sakupi u akciji koju je pokrenuo.- Kao i svaki roditelj, i ja želim najbolje svom detetu, pokušao sam i bubreg da doniram, ali su lekari analizama utvrdili da joj on ne odgovara. Poslednja nada mi je da će se novac sakupiti, a da će joj lekari u Turskoj pronaći odgovarajući bubreg, te da ću i ja donirati svoj bubreg za osobu kojoj bude odgovarao, a operacije će se obaviti u istoj klinici. Molim sve ljude da nam pomognu koliko mogu, znam da je teško vreme i da svi jedva preživljavaju, ali vaše malo za moju Mukadesu i njenu decu znači novi život - rekao je Hivzo Rušević.Mukadesin suprug, i pored teškog stanja u kojem se nalazi njegova supruga, morao je da je ostavi nakratko kako bi u inostranstvu potražio neki posao i zaradio bar deo novca za operaciju na klinici u Turskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track