ISTRAGA U KONTROLI LETENJA: Direktorov seks skandal opet pred tužiocem!
Foto: Nebojša Mandić

Prvi čovek ponovo na saslušanju

ISTRAGA U KONTROLI LETENJA: Direktorov seks skandal opet pred tužiocem!

Društvo -

Radojica Rovčanin ponovo na će biti saslušan zbog uznemiravanja zaposlene jer je rešenje o odbacivanju krivične prijave protiv njega ukinuto

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu ukinulo je rešenje Prvog osnovnog tužilaštva, koje je odbacilo krivičnu prijavu protiv direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojice Rovčanina (60), a koga je jedna zaposlena optužila za seksualno uznemiravanje.Prvo osnovno tužilaštvo, koje je postupalo po krivičnoj prijavi članice Nadzornog odbora SMATSA Alise Dogramdžieve Živanović, nakon predistražnih radnji ustanovilo je da nema elemenata za krivično gonjenje Rovčanina, a potom, sredinom juna, odbacilo krivičnu prijavu protiv njega.Radnica koja tvrdi da je bila seksualno uznemiravana imala je pravo žalbe, koju je potom razmatralo nadležno više tužilaštvo. Kako Kurir saznaje, žalbeno veće Višeg tužilaštva ukinulo je sredinom jula rešenje o odbacivanju krivične prijave, a potom naložilo Prvom osnovnom tužilaštvu da ponovo otvori slučaj.

- Naloženo je da se ponovo obave saslušanja i utvrde sve činjenice i okolnosti koje su po stavu Višeg tužilaštva ostale nejasne - potvrdila je za Kurir Leposava Vujanović, portparolka beogradskog Prvog osnovnog tužilaštva.Podsećamo da je članica Nadzornog odbora SMATSA Alisa Dogramdžieva Živanović podnela krajem prošle godine krivičnu prijavu protiv Rovčanina kojom ga je teretila za krivično delo nedozvoljene polne radnje. Živanovićeva je teretila direktora da ju je u više navrata seksualno uznemiravao, što je on, nakon izbijanja afere, oštro demantovao. Rovčanin je direktor SMATSA od januara 2014. godine.

SscvscagsvaNAJAVLJIVAO KONTRATUŽBUNakon što je tužilaštvo sredinom juna odbacilo krivičnu prijavu protiv njega, Rovčanin je u saopštenju medijima najavio da će protiv Alise Dogramdžieve Živanović podneti tužbu zbog lažnog prijavljivanja. On je tada kazao da je ta afera zbog „neistina i laži“ nanela veliku štetu SMATSA, kao i njegovoj porodici i njemu.

I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track