VOZAČI, OPREZ: Vidljivost dobra, auto-putevi suvi, ali na planinama moguća poledica
Foto: Kurir

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ: Vidljivost dobra, auto-putevi suvi, ali na planinama moguća poledica

Društvo -

Vozače danas očekuju povoljnije vremenske prilike i bolja prohodnost puteva u odnosu na prethodne dane, vidljivost je dobra, ali su noći i jutra i dalje hladni, pa planinskim predelima centralne i južne Srbije treba voziti sporije i opreznije, jer zbog mestimično vlažnih kolovoza može doći do stvaranja slabije poledice.

Na autoputevima i glavnim državnim putevima saobraćaj se odvija, uglavnom, po suvim kolovozima bez prekida i vanrednih zastoja, a i umerenog je intenziteta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Što se tiče najava i najaktuelnijih izmena u saobraćaju, na državnom putu II A reda broj 147, deonica Lipovica - Barajevo, na delu od Ibarske magistrale do Barajeva je do 17. oktobra, zbog radova na sanaciji kolovoza, na snazi izmena režima saobraćaja. Za vreme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

(VIDEO) PRVI SNEG U SRBIJI: Zabelelo se na planinama već u oktobru!

Od 4. do 11. oktobra, od 22:00 do 06:00 sati, na delu državnog puta I A reda broj 1, (E-75), na deonici od petlje "Sava Centar" do petlje "T6-skretanje za Novi Sad", izvode se radovi na čišćenju i pranju kišne kanalizacije. Radovi se izvoditi u pokretu, u zaustavnoj saobraćajnoj traci, u oba smera (Beograd-Šid i Šid-Beograd) i regulisani su adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 10. novembra zbog radova na rekonstrukciji železničkog nadvožnjaka na pruzi Pančevački most - Pančevo, biće izmenjen saobraćaj na državnom putu IB reda broj 10, Beograd - Pančevo, u smeru ka Beogradu, ispod nadvožnjaka na Zrenjaninskom putu, dok se saobraćaj u smeru ka Pančevu, iz Beograda, odvija normalno.

Zbog izgradnje autoputa E-763, na deonici Obrenovac - UB, u mestu Stublenica, na državnom putu II/A145 izvode se građevinski radovi u punoj širini državnog puta IIA reda br.145 Ub-Stublenica-Radljevo.

Saobraćaj je na ovoj deonici od 3. oktobra do 30. novembra preusmeren na lokalne puteve.

Danas nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), deonica od Čiflika do Staničenja, magistralni put I B reda, broj 43.

Vozačima se savetuje da, nailaskom na deonice na kojim se odvijaju radovi, prilagode vožnju prema uputstvima postavljene privremene saobraćajne signalizacije, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track