Cisterne "MB gas oila" pred Ministarstvom ekonomije
Foto: Rts

Cisterne "MB gas oila" pred Ministarstvom ekonomije

Društvo -
Zaoposleni u "MB gas oilu" najavili su da će u narednih pet dana nastaviti protest pred Ministarstvom ekonomije Srbije nezadovoljni odlukom kojom se suvlasniku firme Bojanu Kociću vraća mogućnost odlučivanja

BEOGRAD - Zaoposleni u "MB gas oilu" najavili su da će u narednih pet dana nastaviti protest pred Ministarstvom ekonomije Srbije nezadovoljni odlukom kojom se suvlasniku firme Bojanu Kociću vraća mogućnost odlučivanja.

Sekretar sindikata u "MB gas oilu" Nikola Šobić kazao je da su im predstavnici Ministarstva ekonomije kazali da do danas nisu dobili žalbu radnika i uputili ih da se žale i nadležnom sudu kako bi rešili problem.

"Cisterne će ostati parkirane pred zgradom Ministarstva, dok se ne ispune zathevi radnika", kazao je on.

Šobić je istakao da radnici ne žele da ospore vlasništvo Kociću, niti njegovo pravo na dividende ili prodaju udela u firmi, ali da ne sme da mu se dozvoli da donosi odluke koje štete "MB gas oilu" i da ugasi firmu koja dobro posluje i zapošljava 300 radnika.

U Ministarstvu ekonomije su kazali da do sada nisu dobili žalbu zaposlenih "MB gas oila" na odluke tog ministarstva i dodali da je Ministarstvo ranije zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja ukinulo prvostepeno rešenje o promeni zastupnika "MB gas oila" i vratilo ga Agenciji za privredne registre na ponovni postupak.

"Povodom iste odluke privredno društvo "MB gas oil" nije pokrenulo upravni spor, iz čega bi se dalo zaključiti da nisu imali primedbe na ranije doneto rešenje ovog Ministarstva", kazali su u Ministarstvu ekonomije Srbije.

Zaposleni u preduzeća za trgovinu naftnim derivatima "MB gas oil" iz Beograda danas su počeli protest i parkirali pet cisterni za gorivo i tečni naftni gas ispred Ministarstva ekonomije u Bulevaru kralja Aleksandra.

Prema informacijama radnika, suvlasnik firme i generalni direktor Mile Brežančić u martu je oduzeo drugom suvlasniku Bojanu Kociću nadležnost odlučivanja, jer je radio protiv interesa kompanije i podneo zahtev za njeno gašenje.

Ministarstvo je nakon toga odlukom donetom 10. aprila vratilo nadležnosti Kociću.

"MB gas oil" uvozi tečni naftni gas iz Rusije, Kazahstana i Ukrajine, ima 22 benzinske pumpe u Srbiji i četiri skladišta, ima i godišnji promet od 130 miliona evra, a mesečno u budžet Srbije uplaćuje 22 miliona dinara za akcize, kazali su radnici.

Zaposleni u "MB gas oilu" kazali su da su problemi između suvlasnika tog preduzeća nastali nakon što su u novembru 2011. uhapšeni izvršni direktor firme i komercijalista koji su u saradnji sa vlasnikom i vozačima autoprevoznika "Daki petrol" mešali gorivo sa benzinom niskog kvaliteta i oštetili "MB gas oil" za 4,3 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track