Najnovije vesti

MINISTAR LONČAR: Zakon o nestalim bebama u završnoj fazi
Foto: Dragana Udovičić

Nije lako doneti ga jer ga nema niko ni u Evropi, ni u svetu

MINISTAR LONČAR: Zakon o nestalim bebama u završnoj fazi

Društvo
19:24h

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je Zakon o nestalim bebama, koliko je njemu poznato, u krajnje završnoj fazi, te da je Ministarstvo zdravlja samo jedan deo u pravljenju tog propisa.

Lončar je novinarima, nakon obilaska porodilišta "Dragiša Mišović", rekao da takav zakon nije lako doneti, jer ga nema niko u Evropi, a ni u svetu.

"Morali ste da napravite nešto gde ne možete da se oslonite ni na kakva iskustva. Treba da radimo slučajeve od pre 50-60 godina i da to stavimo u pravni okvir. Želeli smo da sve ispoštujemo, da što više stvari stavimo u taj zakon", rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja ima svoje članove koji su deo tima koji radi na tom zakonu, ali da Ministarstvo pravde mora da uokviri zakon i usaglasi ga sa svim onima koji su imali primedbe. "Postojale su neke primedbe koje se ispravljaju, da li će svi biti zadovoljni i da li će ga svi pohvaliti, ne znam, ali je krajnje vreme da izađemo sa tim, jer smo ga usaglasili sa onima koji su imali najveće primedbe", rekao je Lončar.

Povodom projekta "Bebo, dobro došla na svet", koji omogućava elektronsku prijavu novorođenčadi, Lončar kaže da je to još jedan od načina da se spreči krađa beba."Pored duplih protokola koje smo uveli, ovo je dodatni način zaštite beba", rekao je Lončar.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track