POTPISAN PROTOKOL O PRAKSI: 412 studenata sa 10 fakulteta usavršavaće se u javnim preduzećima
Foto: Facebook Printscreen

Sporazum ministarke Mihajlović i rektora Bumbaširevića

POTPISAN PROTOKOL O PRAKSI: 412 studenata sa 10 fakulteta usavršavaće se u javnim preduzećima

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević potpisali su danas protokol o saradnji kojim je omogućena stručna praksa za 412 studenata sa 10 fakulteta u javnim preduzećima i agencijama iz resora ministarstva.

Konkurs za praksu biće objavljen već danas na sajtu Univerziteta u Beogradu i Centra za razvoj karijere, a na tim sajtovima akademci se mogu obavestiti o potrebnoj dokumentaciji za konkurisanje.

Mihajlović je, nakon potpisivanja sporazuma, rekla da je to najbolji način da studenti osim stečenog znanja na fakultetu dobiju i praksu, te da se nada da će studenti u agencijama, institucijama biti zainteresovani za posao i da će zanimanje koje su odabrali dodatno zavoleti.

"To će im biti još jedan fakultet i nadam se da će ih preduzeća u koje odu na praksu i zadržati", rekla je ministarka i dodala da se na taj način stiču praktična znanja za oblasti za koje su se obrazovali.Rektor UB naglasio je da ta visokoškolska ustanova osim kvalitetnog obrazovanja nastoji da pruži dodatnu podršku studentima i pripremi ih za budući poziv.

On je podsetio da je iz tog razloga 2006. godine otvoren Centara za razvoj karijere koji ima za cilj da studenti steknu određene veštine i određena radna iskustva."Centar posreduje sa kompanijama i firmamada se značajan broj studenata dodatno obuči", rekao je Bumbaširević.

Studenti će praksu obavljati u narednih godinu dana u tri različita ciklusa i to u prvom ciklusu od novembra do februara, planirano je 114 mesta.Na praksu se mogu prijaviti studenti Građevinskog, Saobraćajnog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Tehnološko - metalurškog, Rudarsko - geološkog, Fizičkog i Pravnog fakulteta, ali i Ekonomskog, Filološkog, Arhitekture, FON-a.Studenti će praksu obavljatiu u Železnicama Srbije, Putevima Srbije, Aerodrimu "Nikola Tesla", AiR Srbija, Kontroli letenja Srbije i Crne Gore, JAT tehnika, Institutu za puteve, Saobraćajnom institutu CIP, agencije i sektori unutar ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track