Preminula Ana Raca Milovanović
Foto: B92.net

In memoriam

Preminula Ana Raca Milovanović

Društvo -

Dugogodišnja autorka i voditeljka na radiju i televiziji B92 Ana Raca Milovanović preminula je u Beogradu u 40. godini.

Od proleća 2003. radila je na radiju kao lutajuća reporterka. Pojedinim slušaocima je u to doba donela vredne novčane nagrade u kvizu "Zalepi pogled na svet“, kada je krstareći većim gradovima, u ulozi "Zalepuginice“, nasumično birala najbrže vozače koji su se dovozili na lokacije sa kojih bi se u tom trenutku javljala.

Prijateljima nije otkrila nijednu, pa je neke zbog toga zauvek izgubila, ali je shvatila da njena odanost publici ne poznaje granice. Uprkos ovoj činjenici, pokušala je s publikom da se obračuna u emisiji "Ful kontakt“ ili "Ana Raca protiv slušalaca".

Sarađivala je u emisijama "Loud & Clear“ i "Neviđeno“, dok je u "Dizanju vikendom“ budila one koji moraju da ustaju dok većina drugih mirno spava. Vodila je slušaoce putem popločanim aktuelnim hitovima u emisiji "Supernova“,i kroz istoriju popularne muzike u emisiji "120 minuta“.

Sve dok je BBC servis na srpskom jeziku postojao, radila je rubriku o sociološkim fenomenima, društveno aktivnim umetničkim projektima i osvešćujućim priredbama posvećenim kulturi i zabavi, u zajedničkoj emisiji radija B92 i radija BBC - "Svet u 2“. Njene intervjue sa domaćim i stranim umetnicima možete pronaći na sajtu B92.net, gde je jedno vreme donosila i sveže "Pop preporuke“ koje je sakupljala među poznatima.

Na televiziji B92 se bavila temama iz kulture, a zatim je bila i deo redakcije Bulevar B92. Njene kolege kažu da će je pamtiti kao milu i dragu osobu, radoznalu i željnu da uči od drugih, kao i po tome što je bila nasmejana od prvog dana kad je došla na radio B92 i što je bila mnogo ponosna na svoju troipogodišnju devojčicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track