ILJUŠIN ODLETEO PUT SIRIJE: Srbija stanovinicima Alepa poslala hranu, odeću, lekove...
Foto: MM/Kurir

Sa niškog aerodroma Car Konstantin

ILJUŠIN ODLETEO PUT SIRIJE: Srbija stanovinicima Alepa poslala hranu, odeću, lekove...

Društvo -

NIŠ - Sa niškog aerodroma „Car Konstantin“ avion Iljušin-76 poneo je humanitarnu pomoć Republike Srbije za sirijski grad Alep.

Utovaru humanitarne pomoći i ispraćaju aviona prisustvovali su državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

U donaciji Republike Srbije za pomoć Siriji nalazi se hrana (brašno, šećer, ulje...), odeća i obuća, lekovi i vreće za spavanje.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin je naglasio da je humanitarna akcija Srbije isključivo namenjena za pomoć Sirijcima koji stradaju od terorističkih pretnji i terorističke ofanzive.

SLANJE HUMANITARNE POMOĆI U ALEPO: Ruski iljušin sleteo u Niš

„To je pomoć za sirijsku decu, sirijsko civilno stanovništvo, kome je pomoć vrlo potrebna upravo sada - rekao je Aleksandar Čepurin – Humanitarna akcija je smišljena i ostvaruje se u okviru međunarodnog prava i u sklopu napora koji se preduzimaju od strane OUN. Posmatrao sam kako je na human i prijateljski način Srbija primala izbeglice koji su dolazili sa Bliskog istoka, a i ova akcija pokazuje dobru, veliku dušu i plemenitost srpskog naroda. Ova humanitarna akcija nije uperena ni protiv koga, ona će pomoći hiljadama ljudi, deci, starcima, nedužnim civilima, koji će dobiti hranu, različite namirnice i lekove. Sirijski narod trebalo bi da kaže veliko hvala srpskom narodu koji je prosledio ovu pomoć, a svaki Srbin trebalo bi da oseti ponos da je pomogao nekom u velikoj nestašici i patnji. Verujem da će humanitarna pomoć biti efikasno i bezbedno dopremljena do Alepa i uručena svima kojima je namenjena.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track