NEVERICA U LOZNICI: Doktor optužen za smrt dečaka (8) ponovo na poslu!
Foto: Zoran Šaponjić, Privatna Arhiva

S odmora pravo u bolnicu

NEVERICA U LOZNICI: Doktor optužen za smrt dečaka (8) ponovo na poslu!

Društvo -

Ortoped Dobrivoje Bojanić, koga je porodica Nikodinović označila kao krivca za smrt njihovog sina Radenka (8), nakon 15 dana ponovo je počeo da radi

Doktor Dobrivoje Bojanić, koga je porodica Nikodinović označila kao krivca za smrt njihovog sina Radenka (8), vratio se na posao u Opštu bolnicu u Loznici pošto mu je istekao godišnji odmor.Bojanić je 10. oktobra, dva dana nakon optužbi dečakovog oca Milana da je nesavesno lečio detetov prelom ruke posle pada s tobogana, što je dovelo do sepse i smrti, uzeo dvonedeljni odmor.Bez suspenzije- Nema bilo kakvih pravnih osnova da se Bojaniću onemogući da se vrati na svoje radno mesto jer još uvek nije pokrenut krivični postupak. Nismo dobili nikakav dokument od tužioca. Nije bilo osnova ni za pokretanje nekog drugog procesa ili suspenzije. Doktor Bojanić trenutno radi kao odeljenski lekar i neće raditi u ambulanti - kaže portparolka Opšte bolnice Dragana Vasiljević, dok su u ovoj bolnici, posle tragedije, smenjeni direktorka Mira Vučetić i načelnik ortopedije Nikola Petričić.

Otac nastradalog mališana iz Kozjaka kaže za Kurir da ne može da veruje da Bojanić opet radi.- Zanemeo sam kad sam čuo da se Dobrivoje posle svega vratio na posao... Aj što su ga poslali na odmor, ali zašto su ga vratili odmah?! Moje dete niko ne može da vrati, ali i dalje se nadam da će pravda da pobedi. Razumem da nije pokrenut krivični postupak i da nema osnova za suspenziju ili oduzimanje licence, ali ipak nisam ovo očekivao. Tužilaštvo ima moju i doktorovu izjavu, a šta će dalje biti, videćemo posle nalaza obdukcije i svih drugih izveštaja - skrhan je bolom Milan Nikodinović.Propusti u lečenjuPodsetimo, Radenko je 8. oktobra preminuo u Beogradu od gasne gangrene, a kasnije je utvrđen niz propusta tokom lečenja. U lozničko tužilaštvo još uvek nije pristigla sva dokumentacija na osnovu koje bi bilo moguće dalje postupati u ovom slučaju, dok se konačan obdukcioni nalaz očekuje do kraja ove sedmice.

Lekarska komora SrbijeBOLNICA MOŽE DA GA SPREČI DA RADIDr Milan Dinić, direktor Lekarske komore Srbije, smatra da uprava bolnice, ukoliko želi, ima mogućnost da dr Bojanića spreči da radi do okončanja postupka:- Odnos između poslodavca i zaposlenih uređuje Zakon o radu, a upravni odbor bolnice i direktor procenjuju da li ima osnova za suspenziju ili neke druge mere. Što se tiče LKS, protiv dr Bojanića je pokrenut postupak pred Sudom časti, koji je u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track