Nova strategija za borbu protiv korupcije do kraja godine

Zorana Marković

Nova strategija za borbu protiv korupcije do kraja godine

Društvo -
Moramo da sačekamo da se formiraju skupština i nova vlada, jer je agencija samo deo radne grupe koja radi na pripremi teksta, rekla direktorka agencije za borbu protiv korupcije

BEOGRAD - Direktorka agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković rekla je da će nova Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije biti usvojena u drugoj polovini godine.

"Novi dokument će na malo efikasniji način rešiti određena pitanja i definisati pojedine ciljeve u periodu od narednih pet godina", rekla je Marković novinarima u pauzi konferencije "Borba protiv korupcije: iskustva i poređenja".

Ona je rekla da će agencija nastaviti sa radom na pripremi teksta strategije nakon što bude konstituisana nova vlast.

"Moramo da sačekamo da se konstituiše nova vlast, da se formiraju skupština i nova vlada, jer je agencija samo deo radne grupe koja radi na pripremi teksta", rekla je Marković.

Prema njenim rečima, agencija je preventivna institucija koja se bavi sprečavanjem korupcije i uvođenjem i jačanjem mehanizama za njeno dugoročno suzbijanje i dodala da agencija ne može da radi sama i da je potrebna koordinacija svih državnih organa.

"Mislim da smo na dobrom putu", rekla je Marković i dodala da je "do sada bilo šumova u saradnji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track