Snosiću odgovornost ako sam prekršio zakon

Zoran Stanković

Snosiću odgovornost ako sam prekršio zakon

Društvo -
Spreman sam da snosim svu moralnu i materijalnu odgovornost ukoliko se utvrdi da sam tokom posete Danskoj izneo ijedan stav koji je u suprotnosti sa zvaničnom politikom Srbije, rekao ministar zdravlja

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da je spreman da snosi svu moralnu i materijalnu odgovornost ukoliko se utvrdi da je tokom posete Danskoj izneo ijedan stav koji je u suprotnosti sa zvaničnom politikom Srbije.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je u ponedeljak prekršajnu prijavu protiv Stankovića zbog kršenja Zakona o Agenciji u kojoj se navodi da je tokom boravka u Danskoj na skupu o zdravstvu, tokom izborne kampanje prekršio zakon, odnosno odredbu kojom se zabranjuje trošenje državnih resursa u stranačke svrhe.

Agencija navodi da je on na tom skupu dao i izjavu kao stranačka ličnost.

"Želim da verujem da je Agencija za borbu protiv korupcije primenila jednake kriterijume u analizi predizbornih aktivnosti svih državnih zvaničnika. Uvek sam se zalagao za princip da u borbi protiv korupcije ne sme biti "izuzetih" i od tog principa ne nameravam da odustanem", navodi se u pisanoj izjavi Stankovića.

Stanković je medijima dostavio i izjavu zbog koje je, kako je naveo, podneta prijava: "Grad Horsens u kome se nalazi specijalna bolnica za elektronsko zdravstvo je pravi primer kako ulaganjem u sve delove jedne zemlje dobijamo jaku državu kao što je danas Danska i što je, najvažnije, zadovoljne ljude. To je put kojim Srbija mora da krene, razvoj svih krajeva naše zemlje je ključan za našu budućnost."

"Analizom moje izjave lako je zaključiti da sam promovisao državnu politiku za čije je sprovođenje zadužena Vlada Republike Srbije u kojoj sam ministar", navodi se u pisanoj izjavi Stankovića.

On je istakao da je spreman da snosi svu moralnu i materijalnu odgovornost ako je u citiranoj izjavi iznet ijedan stav koji je u suprotnosti sa zvaničnom politikom Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track