REORGANIZACIJA: Ministar odbrane obišao FAP
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

REORGANIZACIJA: Ministar odbrane obišao FAP

Društvo -

Ministar odbrane Zoran Đorđević posetio je danas u Priboju "FAP korporaciju" i upoznao se sa do sada realizovanim aktivnostima na usvajanju unapred pripremljenog plana reorganizacije.

Đorđević je istakao da integracija revitalizovanih kapaciteta tog preduzeća i drugih proizvođača iz odbrambene industrije u jednu funkcionalnu celinu, sposobnu za proizvodnju i modernizaciju složenih borbenih sistema za za potrebe Vojske Srbije i izvoz, postaje neminovnost vremena u kome živimo.

Na sastanku s poslovodstvom kompanije konstatovano je da je Vlada Srbije preduzela niz mera kako bi se sačuvali vitalni kapaciteti i proizvodno jezgro sposobno da revitalizuje proizvodnju motornih i drugih vozila, po kojoj je FAP bio poznat u regionu i svetu.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministarstvo odbrane je, u saradnji sa Ministarstvom privrede, iniciralo donošenje zaključka Vlade Srbije kojim je preporučeno državnim poveriocima da prihvate plan reorganizacije, čime bi se stvorili uslovi da najveći deo dugova tog privrednog društva nastali tokom poslednjih desetak godina budu konvertovani u kapital poverilaca.

Time bi se tom preduzeću dala još jedna šansa da na zdravim i ekonomski opravdanim osnovama razvija svoju poslovnu politiku.

Ministar odbrane se upoznao sa trenutnim kapacitetima pogona mašinske obrade i montaže, pozitivno je ocenio dosadašnje aktivnosti na konsolidaciji kompanije i izrazio nadu da će se uspešnom realizacijom unapred pripremljenog plana reorganizacije očuvati vitalni delovi FAP korporacije, saopštilo je Mininistarstvo odbrane.

(Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track