OTAC UBIJENE VLADISLAVE ČERVENKO: Nasilnicima se može stati na put, ja ću lično presuditi ubici!
Foto: Printscreen

OTAC UBIJENE VLADISLAVE ČERVENKO: Nasilnicima se može stati na put, ja ću lično presuditi ubici!

Društvo -

Edmund Červenko, otac ubijene manenekenke Vladislave Červenko, poručio je večeras da mu je žao što je ubica njegove ćerke osuđen i da bi mu najradije "sam presudio".

Červenko, koji su uživo uključio u specijalnu emisiju Televizije Pink o nasilju nad ženama, dodao je da je trpeo psihičku torturu od Darijana Musića, koji je na smrt pretukao manekenku Vladislavu Červenko."Znate šta se mojoj porodici dogodilo, od toga se nikad nismo oporavili. Tražio sam smrtnu kaznu za takve zločine! Ja bih bio najsrećniji da ga puste pa da mu ja presudim. Znam da to nije rešenje ali on se smejao nama sve vreme.

Žrtva i monstrum: Vladislava i Darijan
Žrtva i monstrum: Vladislava i Darijan

Podsetimo, manekenka Vladislava Červenko (25) pretučena je na smrt u Novom Sadu, a njeno beživotno telo ponađeno je u stanu u naselju Liman. Telo je pronađeno noćas u Fruškogorskoj ulici broj 6, u stanu na 12. spratu.Telo devojke pronađeno je u stanu u kojem je živela. Na telu su vidljive brojne povrede.

Podsetimo, akcija Kurira o borbi protiv nasilja nad ženama, koja je pokrenuta posle slučaja žigosanja i užasnog zlostavljanja Marije Ferizović, nastavila se i na drugim slučajevima. U večerašnjoj specijalnoj emisiji na televiziji "Pink", gostuje i glavni i odgovorni urednik Kurira Nemanja Pajić, koji govori se o nezapamćenoj tragediji u Veterniku.

Podsetimo, otac ubijene Slavice Sabo, iz Veternika, opisao je šta se tačno dogodilo na dan tragedije.

"Tog dana kada se dogodila tragedija zvala je majku kada je krenula u prodavnicu. Obično je zvala kada on nije tu. Majka je pitala gde joj je muž i ona je rekla kako sprema ručak kući. Kasnije se javila majci i rekla da je ručak na stolu ali da njega nema. Kasnije, oko pola 9-9 sam je zvao, tada smo se zadnji put i čuli sa njom. Rekla je da je okupala Ninu i uspavala te da ide i ona da spava. Bilo mi je čudno što ide tako rano da spava pa sam je pitao gde joj je muž. "Pa znaš gde je, u kafani", rekla je i brže bolje prekinula jer je znala moju reakciju", rekao je a onda dodao:

"Ujutru nema nje da se javi, bilo nam je čudno. Neki đavo nam nije dao mira, slali smo joj poruke koje joj nisu dostavljene. Zvali smo je, nije bila dostupna. Već smo počeli da strahujemo. Oko pola 3 meni zvoni neko na vrata, čovek koji se predstavlja iz policije. Kaže da želi da mi postavi nekoliko pitanja o Arpadu. Rekao sam da je on zet i dao sam mu sve brojeve telefona jer mi je tražio. Kako mu ja dajem broj, on okreće i svi su nedostupni. Policajci odlaze i ništa nam ne kažu, u meni i supruzi već nastaje haos. Nakon nekog vremena zvoni interventna policija i saopštava nam šta se dogodilo. Odveli su me u policiju odmah, nisam mogao da zamislim da postoji neko ko je mogao to da uradi. Koje živo biće može svojoj bebi to da uradi! Ti ljudi se moraju zvati monstrumi, drugačije ne mogu."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja