Nema više naknadnog plaćanja putarine

Auto put

Nema više naknadnog plaćanja putarine

Društvo -
Svi koji odbiju da plate putarinu biće isključeni iz saobraćaja sve dok ne izmire tu obavezu

BEOGRAD - Od danas nema više naknadnog plaćanja putarine na naplatnim rampama u Srbiji. Po odluci Javnog Preduzeća "Putevi Srbije" svi koji odbiju da plate putarinu biće isključeni iz saobraćaja sve dok ne izmire tu obavezu.

Do sada vozači kada nisu imali novca mogli su da popune izjavu kojom se naknadno obavezuju da će platiti putarinu.

"Ukidamo izjave i uvodimo nova pravila, a to je da će naše obezbeđenje zajedno sa saobraćajnom policijom oduzimati saobraćajne dozvole i isključivati vozila iz saobraćaja dok se dug za putarinu ne izmiri", rekao je za RTS direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

U prošloj godini broj izjava o odbijanju plaćanja putarine premašuje 50.000, dok je na samom početku davnih osamdesetih godina jedva dostizao hiljadu.

"Vozači koji pare dobijaju od svojih vlasnika za plaćanje putarine zadržavaju i popunjavajući izjave dodatno zadužuju vlasnike firmi da naknadnom preko suda izmiruju dugovanja", rekao je Milenko Caković, direktor Sektora za naplatu putarine u "Putevima Srbije".

Više od 100.000 vozača odbilo je da plati putarinu i Javnom preduzeću "Putevi Srbije" napravilo štetu od 158 milona dinara.

Zastoja na naplatnim rampama neće biti jer je obezbeđeno dovoljno parking mesta u okviru naplatnih rampi za sve one koji odbijaju da plate putarinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track