ŠABIĆ U RFZO Rističević: Nije mi bila namera da otkrijem lične podatke devojčice
Foto: Zorana Jevtić

Pokrenut nadzor

ŠABIĆ U RFZO Rističević: Nije mi bila namera da otkrijem lične podatke devojčice

Društvo -

BEOGRAD - Poslanik u Skupštini Srbije sa liste SNS i član Upravnog odbora RFZO-a Marijan Rističević izjavio je danas, povodom toga što je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokrenuo nadzora u RFZO zbog otkrivanja podataka maloletnog lica, da mu je žao što je izneo podatke, ali da ih nije dao medijima.

"Nikada mi nije bila namera da otkrijem lične podatke devojčice. Podatke koje sam izneo dao sam kao član Upravnog odbora RFZO-a. Žao mi je što sam ih izneo, iako su tačni, pošto su zloupotrebljeni. I nijedan podatak nisam dao medijima", rekao je Risticević za N1.

Navodi da nije dao nijedan podatak o ličnosti, i da "poverenik to vrlo dobro zna".

"Podatke koje sam dao su sasvim dozvoljeni, ali žao mi je što sam ih dao jer nisam znao da će neko drugi otkriti identitet i dijagnozu", rekao je Rističević.

POSLE POLEMIKE NA TVITERU: Šabić pokrenuo postupak nadzora u RFZO zbog izjave Rističevića

Poverenik Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO), a povodom pojavljivanja u javnosti podataka o ličnosti maloletne osiguranice fonda.

Kako se navodi u saopštenju poverenika, neposredan povod za pokretanje postupka je pojavljivanje u javnosti podataka o ličnosti maloletne osiguranice fonda i njenog zakonskog zastupnika, kada ih je narodni poslanik i član Upravnog odbora RFZO Marjan Rističević objavio na tviteru, a zatim kada su iskorišćeni u raspravi političkih neistomišljenika u Skupštini Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track