AKCIJA KURIRA: Dosta je straha od mučitelja, prijavite nasilnika odmah
Foto: Shutterstock

Unesrećeni progovorili

AKCIJA KURIRA: Dosta je straha od mučitelja, prijavite nasilnika odmah

Društvo -

Velika akcija koju je Kurir pokrenuo radi sprečavanja nasilja nad ženama ohrabrila je mnoge žrtve i njihove najbliže da otvoreno progovore o brutalnoj svakodnevici, mučenju i psihičkim pritiscima.

U emisiji koja je u nedelju uveče emitovana na Pinku pričali su Duško i Ljiljana Đurđić, roditelji Slavice Sabo (24), koju je u avgustu sa četvoromesečnom bebom ubio njen suprug Arpad Sabo.

- Video sam svoje dete u mrtvačnici iako su me molili da ne ulazim dok tela ne budu sređena. Strašno je bilo videti svoje dete na tom hladnom stolu, a još gore što je pored nje beba - rekao je Dušan.Glavni i odgovorni urednik Kurira Nemanja Pajić apelovao je na žene da prijave nasilnike:- Dvadeset peti novembar je Svetski dan protiv nasilja nad ženama i list Kurir će ući u novi krug borbe protiv nasilja. Želim da poručim još jednom ženama da niko ne može da ih vređa, tuče i maltretira i da odmah prijave nasilje.U emisiji je gostovala i Vesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, a o bolnim iskustvima pričao je i Edmund, otac pokojne manekenke Vladislave Červenko, koju je 2013. brutalno nasmrt prebio Darijan Musić.R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track