Borba

(KURIR TV) VAPAJ SLAVICE BURMAZOVIĆ: Majka otete dece moli za pomoć ispred Vlade Srbije

Društvo -

Slavica Burmazović, majka troje dece, koju je pre godinu i po dana njihov otac, turski državljanin Ejup Sabri Jundžu, oteo i odveo u Tursku, nastavila je ispred zgrade Vlade Srbije borbu za svoju decu.

Na prvom ročištu sud u Mersinu je doneo prvostepenu odluku kojom su joj vraćena deca. Na tu odluku otac je uložio žalbu, nakon čega je predmet vraćen na odlučivanje u Viši sud u Ankari, a krajem maja njegova žalba je odbijena.

Kurir TV bio je ispred Vlade Srbije sa Slavicom Burmazović.

Za svako preuzimanje pisanog ili video materijala potrebno je odobrenje redakcije Kurira.

Slavica je za Kurir TV rekla da već 5 meseci nema nikakav kontakt sa svojom decom.

"Ne znam kako su, gde su, da li su gladna... On i ja nismo bili zvanično u braku, već u vanbračnoj zajednici, posle mirenje nije uspelo, ali nisam očekivala da će da mi otme decu. Turski zakon je identičan kao u Srbiji i po raskidu vanbračne zajednice deca pripadaju majci. Decu sam videla poslednje nedelje maja, to mi je odobreno po tada nepravosnažnoj presudi od 11. marta. To je jedan jedini put kada sam ostvarila pravo po sudskoj presudi. Otac je potom uložio zahtev za reviziju presude, a onda je iskoristio puč u Turskoj i decu odveo na nepoznatu lokaciju. Moja deca su nestala i pored budnog motrenja turske policije", priča očajna majka i ističe da pretpostavlja da njen bivši suprug ima kontakte u policiji koji ga štite.

Njena agonija, čini se, nema kraja.

"Nije u mojoj moći da zaštitim decu i sačuvam ih i to je ono najteže za svakog roditelja. Od 1. jula su im isključeni svi telefoni i nemam nikakav kontakt s njima. U avgustu me je samo ćerka plačući pozvala sa nepoznatog broja i prvo mi rekla da su u Siriji, a posle nekoliko dana, sa istog broja, kada mi je rekla: "Zašto nam ne veruješ da smo u Iranu?" Ja ovde ispred Vlade Srbije molim predsednika Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića, ministarku pravde Nelu Kuburović i ministra policije Nebojšu Stefanovića da se obrate svojim kolegama u Turskoj i vrate mi moju decu. Nada majke je večna. Molim se svakog dana i dok dišem verujem da će moja deca ponovo biti kod mene. Što se tiče pravnog dela, učinili smo i više nego što smo mogli. Pravda je na mojoj strani, ali deca nisu tu", priča Slavica i dodaje da su joj se deca žalila da sa ocem i sadašnjom maćehom žive u veoma lošim higijenskim uslovima.

SLAVICA BURMAZOVIĆ PREKLINJE VLADU: Podignite poternicu, vratite mi decu!

"Nemaju toplu vodu da se tuširaju, nisu bili kod frizera da se ošišaju, samo je jednom dete odveo kod zubara, što je odmah stavio na Tviter, valjda da pokaže kako vodi računa o njima. Nemam reči da iskažem kolika je moja tuga. Sve vreme vidim da je on onlajn na telefonu i neverovatno mi je da turske vlasti ne mogu da ga lociraju", završava ona.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Podsetimo, u julu je Ministarstvo pravde Turske obavestilo Ministarstvo pravde Srbije da je otac uložio reviziju, uz komentar da postupak neće dugo trajati, jer nema osnova za ponavljanje.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je nedavno potvrdio da je turski sud više puta presuđivao da deca treba da se vrate u Srbiju, međutim, u međuvremenu ih je otac premestio na nepoznatu lokaciju i time prekršio presudu turskog suda.

TURCI PRESUDILI: Decu otetu i odvedenu u Tursku vratiti majci Slavici u Srbiju!

OČAJNA MAJKA IZ BEOGRADA PISALA PREMIJERU: Vučiću, pomozi da vratim decu otetu i odvedenu u Tursku!

APEL OČAJNE BEOGRAĐANKE: Bivši muž mi je oteo 3 dece i odveo ih u Tursku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track