KURIR TV ŽENE ŽRTVE NASILJA DIGLE GLAS: Protest podrške Slavici Burmazović da vrati svoju decu!
Foto: Kurir TV

Protest ispred Vlade Srbije

KURIR TV ŽENE ŽRTVE NASILJA DIGLE GLAS: Protest podrške Slavici Burmazović da vrati svoju decu!

Društvo -

BEOGRAD - Slavici Burmazović, majci troje dece, koja već danima protestuje ispred zgrade Vlade Srbije, danas su tačno u podne podršku pružile i žene žrtve porodičnog nasilja.

- Da li su moja deca jela, da li su se okupala, to su moje misli s kojima ležem svake večeri... To ne bih poželela nijednoj majci... Najteže je kada je roditelj bespomoćan, kad ne može da pomogne svom detetu, a država ga u tome sprečava... - rekla je danas za Kurir TV Slavica Burmazović, majka troje dece koju je muž Turčin oteo, odveo u Tursku i ne da im da dođu u Srbiju.

Slavici je danas ispred Vlade Srbije podršku pružila grupa od 30 žena, žrtava porodičnog nasilja, kako bi svoje troje dece, inače državljane Srbije - rođene i odrasle u Beogradu, vratila iz Turske kući posle čitavih godinu i po dana.

Slavica je i danas uputila poslednji vapaj Vladi Srbije, šefu diplomatije i državnim organima da joj pomognu da vrati decu s kojima nema nikakav kontakt već 5 meseci i za koje sumnja da ih je otac ilegalno odveo iz Turske u Iran ili Siriju.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Podsetimo, ova majka se već godinu i po dana bori za svoje troje dece, jer ih je otac turski državljanin Ejup Sabri Jundžu nasilno odveo u Tursku, oko 30 žena koje su i same bile žrtve porodičnog nasilja danas u podne će doći ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj, kako bi zajedno sa njom uputili apel državnim organima i javnosti da joj se pomogne u nastojanjima da vrati svoju maloletnu decu koju je pre pet meseci otac odveo na nepoznatu lokaciju.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom.

Akciju su podržale i brojne javne ličnosti.

Kalina Kovačević: Nisi ničije vlasništvo!

Milica Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!

Nataša Miljković: Ne čekaj da bude kasno! Prijavi nasilnika!

Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike.

BESPLATAN BROJ:

0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati)

011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati)

062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati)

192 (MUP)

194 (HITNA POMOĆ)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track