U NAJVEĆOJ TAJNOSTI: Iz Diposovog fonda oduzeto 118 nekretnina u državnom vlasništvu
Foto: Zorana Jevtić

Predati u ruke Dirkeciji za imovinu

U NAJVEĆOJ TAJNOSTI: Iz Diposovog fonda oduzeto 118 nekretnina u državnom vlasništvu

Društvo -

Vlada Srbije je usvojila 3. novembra Zaključak kojim je, u najvećoj tajnosti, oduzela 118 nekretnina Društvu za iznajmljivanje nepokretnosti "Dipos" i predala ih u ruke Direkciji za imovinu koja sada njima upravlja, piše Politika.

U razgovoru za Politiku Đoko Krivokapić, direktor "Diposa" potvrdio je tu informaciju i naglasio naglasio da su mahom u pitanju socijalni stanovi, ali da se među ovim nekretnima nalaze i neke luksuzne vile.

I to u Diplomatskoj koloniji, kao i ulicama Beogradskog bataljona i Čakorska. Jedan broj izuzetih stanova nalazi se u Ulici Pere Todorovića na Banovom brdu, u kojoj ovo preduzeće raspolaže sa dve zgrade u koje su, tokom ratova vođenih devedesetih godina, useljene izbeglice, piše ovaj list.

Kako podseća Politika, krajem prošle godine na spisku zakupaca "Diposovih" vila, u luksuznim kućama u Ulici Beogradskog bataljona stanovali su: Aleksandar Obradović, doskorašnji direktor EPS-a, Nikola Petrović, direktor Elektromreže Srbije, kao i Goran Đoković, stric našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

Krivokapić nije odgovorio na pitanje ovog lista da li su upravo ove vile izuzete od "Diposa". On je naglasio da ne zna koji su razlozi za donošenje ovakve odluke, niti da li je planirana prodaja ovih nekretnina.

Podestimo, juče je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo da će iz Predloga novog zakona o stanovanju i održavanju zgrada, nakon spekulacija u javnosti da određeni članovi predloženog zakona omogućavaju političarima da otkupljuju državne nekretnine po povlašćenim cenama, da će članovic koji se odnose na pitanje prava otkupa stanova u javnoj svojini, biti otklonjeni.

“Novim zakonom o stanovanju i održavanju zgrada nijednom državnom funkcioneru neće biti data mogućnost, niti pravo, da pod bilo kojim uslovima otkupi stan u državnoj svojini koji je dobio u zakup, “ saopštilo je juče Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu.

(Insajder/politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track