Najnovije vesti

DOBRE VESTI: Staru zdravstvenu od sada možete zameniti i na šalterima Pošte, A EVO I KAKO
Foto: Milica Jeremić

Jednostavna procedura

DOBRE VESTI: Staru zdravstvenu od sada možete zameniti i na šalterima Pošte, A EVO I KAKO

Društvo
22:02h

Građani koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene isprave za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja, mogu da urade i na šalterima JP Pošta Srbije u 1.661 poslovnici širom Srbije.

Pravo podnošenja zahteva imaju sva fizička lica koja imaju aktivnu prijavu na zdravstveno osiguranje, navodi se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Procedura je jednostavna, službenici na šalteru umesto građana popunjavaju zahtev, a potrebno je samo dati na uvid ličnu kartu, staru zdravstvenu knjižicu ili podatak o ličnom broju osiguranika (LBO).

Tokom podnošenja zahteva, neophodno je da se građani opredele da li žele da im se nova zdravstvena kartica isporuči na adresu osiguranika, ili da je preuzmu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Na istom šalteru na kom se vrši podnošenje zahteva, vrši se i uplata troškova za izdavanje zdravstvene kartice, što predstavlja dodatnu uštedu vremena.

Pošta Srbije je uspostavila i rad kontakt centra koji će pružati informacije putem telefona 011/360-77-00, navodi se u saopštenju.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Pozivanjem ovog broja, osiguranici se mogu raspitati o postupku prijema zahteva za izdavanje i zamenu zdravstvenih knjižice zdravstvenom karticom, kao i o dostavi zdravstvenih kartica.

VIŠE OD POLA MILIONA KORISNIKA NA PORTALU eUPRAVA: Najpopularnija usluga zdravstvena knjižica!

Poziv se ne tarifira dodatno, već prema važećim cenovnicima operatera, a kontakt centar radi svaki dan od 8 do 20 časova i nedeljom od 8 do 15 časova.

OTEGLI SE REDOVI ZBOG NOVIH KNJIŽICA: Evo kako da najbrže zamenite zdravstvenu!

Poručivanje zdravstvenih kartica putem nacionalnog Portala e-Uprava (www.euprava.gov.rs ) počelo je 10. novembra, a krajnji rok za podnošenje zahteva je 31. decembar.

BRNABIĆ: Zdravstvene knjižice do kraja novembra stižu na kućnu adresu

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...