NIJEDNA BITKA NIJE IZGUBLJENA DOK SRCE BIJE: Maleni Vuk (14) posle 3 godine U KOMI reaguje na GLAS!
Foto: Printscreen/Prva TV

Lekari VMA veruju u oporavak

NIJEDNA BITKA NIJE IZGUBLJENA DOK SRCE BIJE: Maleni Vuk (14) posle 3 godine U KOMI reaguje na GLAS!

Društvo -

Lekari VMA, neurohirurg dr Milenko Savić i plastični hirurg dr Boban Đorđević, veruju da će se maleni Vuk Erceg (14), koji je u aprilu 2013. godine pa na Tašmajdanu, probuditi iz kome.

"Sa hirurške strane napravili smo prostor za oporavak četrnaestogodišnjeg Vuka. Posle tri i po godine uklonili smo nešto što je bila posledica primarne povrede kada je dečak pao na Tašmajdanu. Infekcija koja je nastala pre nekoliko nedelja ugrožavala mu je život. Operacija je uspela iako smo taj zahvat u ovim okolnostima izveli prvi put u svojim karijerama", objasnili su lekari VMA.

Foto: Printscreen/Prva TV
Foto: Printscreen/Prva TV

POSETILI DEČAKA U KOMI: Patrijarh Irinej i vladika Arsenije posetili Vuka Ercega u Tiršovoj

"Dečak je pretrpeo prelom kostiju baze lobanje" rekao je dr Savić i dodao da je povezanost sinusa i nosa sa lobanjskom šupljinom ugrožena.

Mesto nesreće, Foto: Nebojša Mandić
Mesto nesreće, Foto: Nebojša Mandić

"Infekcija koja je nastala bila je tiha i razvijala se s vremenom, da bi kroz gnoj izbila na površinu. Zbog toga je operacija bila neophodna, ali se čekalo da Vuk bude stabilan. Imali smo pritiske drugih kolega da se operacija ne obavi, iz nama nepoznatih razloga."

ŠUMAHEROV LEKAR BUDI DEČAKA KOJI JE 3 GODINE U KOMI: Nada za Vuka (13) koji je pao sa Tašmajdana

"Vukove vitalne funkcije su u redu. On reaguje na glas svojih bližnjih i, što je najvažnije, on raste! Ljubav roditelja i njihova predanost i te kako utiču na dečakov oporavak. On nema rane od ležanja, deformitet, niti bilo kakve druge probleme sa kojima se suočavaju osobe u komi. Vuk izgleda kao da je juče zaspao", rekao je dr Đorđević, gostujući u emisiji "150 minuta" na televiziji Prva.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

MAJKA 3 GODINE ČEKA DA OTVORI OČI: Vuk (13) i dalje u komi posle pada sa litice na Tašmajdanu

Podsetimo, Vuk Erceg kao desetogodišnji dečak pao je sa litice visoke 15 metara na Tašmajdanu 17. aprila 2013. godine. Šest dana nakon pada i posle teških povreda glave, Vuk je upao u komu iz koje ni danas nije izašao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track