Najnovije vesti

SASTANAK SA ADVOKATOM DRAGANA VASILJKOVIĆA Nikolić: Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć
Foto: Zorana Jevtić I Profimedia

U postpuku koji vodi Hrvatska

SASTANAK SA ADVOKATOM DRAGANA VASILJKOVIĆA Nikolić: Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć

Društvo

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas na sa advokatom Draganom Palibrkom, pravnim zastupnikom Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan, i naglasio da Vasiljković ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj.

Srbija, ukoliko se to od nje traži, u svakom sudskom postupku treba da doprinese fer i pravičnom suđenju, rekao je Nikolić.

Optužnice, koje su podignute protiv državljana Srbije za navodna dela počinjena tokom devedesetih, imaju implicitni cilj da se okrivi samo jedna strana u sukobu, podvukao je predsednik Nikolić i naveo da je krajnji cilj naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Advokat Dragan Palibrk obavestio je predsednika Srbije o pojedinostima vezanim za suđenje Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan i upoznao ga sa problemima koje ima kao njegov branilac.

On je naveo da mu je u Hrvatskoj omogućeno da obilazi Vasiljkovića, da ima uvid u predmet i da mu daje pravne savete, ali ne i da ga brani u splitskom sudu, što nije zabeleženo u savremenoj pravnoj praksi.

Palibrk je naglasio da čeka odgovor od Ministarstva odbrane na zahtev da se dostave podaci o komandnoj strukturi tadašnje JNA u kninskoj tvrđavi i jedinica koje su učestvovale u napadu na Glinu.

Advokat je izrazio očekivanje da će ti podaci otkriti da kapetan Dragan nije bio nadležan za ta područja, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...