(KURIR TV) POBUNA U XIV GIMNAZIJI: Učenici na ulicama zbog otkaza profesoru
Foto: Dado Đilas

Solidarnost

(KURIR TV) POBUNA U XIV GIMNAZIJI: Učenici na ulicama zbog otkaza profesoru

Društvo -

Učenici Četrnaeste beogradske gimnazije izašli su na ulice i prekinuli nastavu jer je otkaz dobio njihov omiljeni profesor srpskog jezika i književnosti Vlada Milojević.

1 / 7 Foto: Dado Đilas

Oni su krenuli u šetnju preko Vukovog spomenika do Ministarstva prosvete. Pre protestne šetnje, poslali su pismo svom profesoru u kome su mu iskazali podršku.

"Postovani profesore, saznali smo za nemile događaje koji su Vam se desili. Naše odeljenje II4, je veoma pogođeno činjenicom da Vi niste u mogućnosti da nam održavate nastavu srpskog jezika i književnosti.

Da bi Vam dali podršku, naše odeljenje je juče protestovalo i bojkotovalo poslednja dva časa koje je trebalo da imamo sa Vama. Znamo da time ne možemo da Vam mnogo pomognemo ali smo hteli da pokažemo naše protivljenje nepravdi koja vam je naneta.

Želimo da Vam poručimo, da istrajete u Vašoj borbi, zbog nas,zbog ucenika kojima ste preneli toliko znanja. Ne želimo da buduće generacije budu uskraćene za takvog profesora kao što ste Vi. Znajte, da u Vašoj borbi niste sami. Sa Vama su Vaši ucenici koji Vas podržavaju i koji su spremni da učine sve kako bi Vas opet videli u našoj skoli.

Vaše II4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track