UNAPREĐENJE RADA ANGAŽOVANJEM DOMAĆIH STRUČNJAKA: Potpisan sporazum o saradnji MUP i FON
Foto: MUP

Kroz projekte u vezi sa reformom

UNAPREĐENJE RADA ANGAŽOVANJEM DOMAĆIH STRUČNJAKA: Potpisan sporazum o saradnji MUP i FON

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova i Fakulteta organizacionih nauka, da očekuje da će ova saradnja unaprediti rad Ministarstva angažovanjem domaćih stručnjaka.

„Želimo partnera koji može da sagleda naše potrebe kroz projekte u vezi sa reformom Direkcije policije, ljudskih resursa, materijalnih i tehničkih kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova, koji može da da stručni savet,analizu, predloge i da unapredi naš rad“, rekao je ministar Stefanović.

Izarazivši zadovoljstvo što je MUP potpisao sporazum sa ovom visokoškolskom ustanovom, Stefanović je istakao da će uzajamna saradnja pomoći Ministarstvu da bude efikasnije, kroz savete domaćih stručnjaka.

Prema njegovim rečima, korist od potpisanog sporazuma, imaće i studenti ovog fakulteta, koji će kroz praksu u zajedničkim projektima moći da unaprede znanje.

Dekan Fakulteta organizacionih nauka Milija Suknović je naglasio da je Sporazum odličan primer dobre saradnje, u okviru koje bi trebalo da bude realizovana studentska praksa na sva tri nivoa studija.

„Pre mesec i po dana otvorili smo istraživačko-razvojni centar upravo za ovu svrhu gde ćemo sa odgovarajućim mentorom identifikovati problem i oformiti tim koji će raditi na projektu. Opremljeni smo savremenim informacionimtehnologijama. Nadam se uspešnoj saradnji kroz konkretizaciju u zavisnosti od zadatka do zadatka“, rekao je dekan Suknović.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track