Vučić: Očekujemo i nabavku 13 helikoptera za vojsku i MUP
Foto: Zorana Jevtić

Premijer najavio dodatna ulaganja u vojnu industriju

Vučić: Očekujemo i nabavku 13 helikoptera za vojsku i MUP

Društvo -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas nadu da će šest aviona Mig-29 iz Rusije, koji će biti nabavljeni za potrebe Vojske Srbije, stići već u martu iduće godine i najavio da će u narednom periodu biti nabavljeno i 13 helikoptera za potrebe oružanih snaga i policije.

Vučić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će više detalja o avionima biti poznato nakon što ugovor bude potpisan u Moskvi, ali je podsetio da Srbija već ima četiri aviona tog tipa i da će, nakon toga, od iduće godine Vojska Srbije moći da računa na jednu lovačku eskadrilu od 10 letelica.

On je ocenio da takve borbene mogućnosti nemaju sve države nastale na teritoriji bivše Jugoslavije zajedno, a da će Srbija po tom pitanju moći da se poredi i sa nekim zemljama NATO iz okruženja.

Govoreći o nabavci helikoptera, Vučić je rekao da je plan da se nabavi šest naoružanih transportnih helikoptera za potrebe specijalnih snaga, da će tri biti za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i da se četiri letelice očekuju kao donacija. Premijer je, takodje, najavio dodatna ulaganja u vojnu industriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track