PEVAČ VODI BITKU ZA STAN: Roditelje će mi žive zazidati!
Foto: Stefan Jokić

Bivši pevač Dece loših muzičara

PEVAČ VODI BITKU ZA STAN: Roditelje će mi žive zazidati!

Društvo -

Aleksandar Siljanovski Silja tvrdi da je kupio nekretninu koja je četiri godine kasnije prodata još jednom licu i da taj drugi „vlasnik“ sad ugrožava njegove roditelje bespravno proširujući površinu zgrade

Aleksandar Siljanovski, nekadašnji frontmen grupe Deca loših muzičara, kupio je pre deset godina stan u beogradskom Južnom bulevaru, ali nije ni slutio da je ta nekretnina prodata još jednoj osobi.

Više ni sunca ne vide... Stan Siljanovskih u desnoj zgradi zatvorila je nadogradnja leve zgrade
Više ni sunca ne vide... Stan Siljanovskih u desnoj zgradi zatvorila je nadogradnja leve zgrade

Danas ga taj drugi „vlasnik“ stana, Miroslav Drašković, kako tvrdi Silja, teroriše, preti mu, uznemirava ga, nekoliko puta je nasilno upadao u stan, a sve je otišlo predaleko kad je počeo da mu zaziđuje prozore.- Od investitora Miljka Filipovića kupio sam stan 2006, dok je Drašković, prema njegovoj tvrdnji, istu nekretninu od istog čoveka kupio 2010. Od oktobra ove godine on je počeo bespravno da proširuje gabarit zgrade, pa sada moj prozor gleda u objekat koji je nastao preko noći. A onda je iste te moje prozore počeo i da zatvara. Stan će se pretvoriti u tamnicu... U stanu žive moji roditelji, koji ne smeju da ga napuštaju, jer se plaše da, ako izađu, neće moći da se vrate - priča Silja.

Zabrinut... Siljin otac Voja
Zabrinut... Siljin otac Voja

On objašnjava da je sudu podneo više prijava, te da je i doneto rešenje po kojem se Draškoviću zabranjuje upadanje u stan dok se ne okonča postupak koji se vodi oko vlasništva nad nekretninom. Međutim, Silja kaže da to Draškovića nije zanimalo, pa je nastavio s maltretiranjem.- U čitavoj zgradi je nelegalno postavio sigurnosne kamere, a mislim da je u našem stanu prilikom jednog upada ugradio i prisluškivače - objašnjava Siljanovski.On navodi da se obraćao nadležnima i da je samo reagovala Gradska građevinska inspekcija, koja je izašla na teren i utvrdila da Drašković bespravno gradi objekat, ali je sve na tome i ostalo jer nije doneto nikakvo rešenje o rušenju.

Miroslav DraškovićNE ZANIMA ME SILJA, STAN JE MOJMiroslav Drašković, drugi „vlasnik“ stana, tvrdi da je nekretnina njegova i da u vezi s tim nema nikakve dileme:- Porodica Siljanovski se bespravno uselila u moj stan. Ja sada samo završavam započete radove na svom stanu. To što su oni dobili pravo da ga koriste do okončanja postupka nad vlasništvom ne znači ništa. Moj advokat je podneo žalbu na tu presudu.

Z. Kunosić - B. Karović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track