U POSETI BAZI SAJ: Stefanović:Srbija neće pokleknuti ni pred kriminalom ni pred terorizmom
Foto: MUP Srbije

U POSETI BAZI SAJ: Stefanović:Srbija neće pokleknuti ni pred kriminalom ni pred terorizmom

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u bazi Specijalne antiterorističke jedinice da Srbija neće pokleknuti ni pred kriminalom ni pred terorizmom.„

Izazovi terorizma i organizovanih kriminalnih grupa čine da moramo da budemo efikasniji, bolji, snažniji u odgovorima na te izazove, da pokažemo da Srbija neće da poklekne ni pred kriminalom ni pred terorizmom.

Vi ste vrh oštrice odbrambene moći Srbije“, naglasio je ministar Stefanović na obeležavanju Dana Specijalne antiterorističke jedinice u Batajnici.On je dodao da očekuje da će ova specijalna jedinica i dalje biti najbolja, najjača i najspremnija kako bi u najkraćem trenutku odgovorila na sve izazove.„

Mnogo puta ste bili tamo gde drugi nisu mogli ili nisu smeli da budu. Kolega Gujaničić nije stradao u borbenim dejstvima, ali je dao svoj život. Njegovo srce je prestalo da kuca onda kada smo se borili sa vodenim stihijama i kada je radio da spase živote ljudi.

Možda je to najbolja paradigma onog što policija i Specijalna antiteroristička jedinica rade“, rekao je Stefanović.Ministar je izjavio da je ponosan na svakog pripadnika jedinice i da će učiniti sve što može da bi se povećala opremljenost SAJ-a i kako bi pripadnici bili bolje zaštićeni.

Želim vam puno godina uspeha, što manje trenutaka u kojima se sećamo teških momenata, ali što više onih u kojima se sećamo dobrih aktivnosti i uspeha koje smo zajedno postigli. Što vi budete spremniji to će biti manje ljudi koji će biti u prilici da nas ugroze“, poručio je ministar pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice.

Komandant SAJ-a Spasoje Vulević je rekao da je tokom ove godine sprovedena reorganizacija jedinice koja sada ima novu strukturu i organizaciju i da su sve aktivnosti sprovedene po planu i u potpunosti.„Sa posebnim poštovanjem sećamo se naših kolega koji su izgubili živote izvršavajući najsloženije zadatke.

Njihova imena se nalaze na spomen zidu i svakog dana nas podsećaju na veličinu žrtve koju su dali i herojski podvig koji su učinili braneći otadžbinu i bezbednost građana Srbije", naveo je Vulević.

Nastavićemo, kazao je, sa obučavanjem pripadnika kroz različite vidove edukacija. Specijalna antiteroristička jedinica i dalje će biti jedan od stubova bezbednosti Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track