Vulin:Humanitarni rad biće oslobođen plaćanja poreza
Foto: Dragana Udovičić

pomoć deci u sistemu socijalne zaštite

Vulin:Humanitarni rad biće oslobođen plaćanja poreza

Društvo -

NIŠ - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandara Vulin podelio je danas paketiće štićenicima Doma za decu i omladinu "Duško Radović" u Nišu, koje je obezbedila Idea, i tom prilikom najavio da će se u narednoj godini raditi na donošenju zakona kako bi se humanitarni rad oslobodio plaćanja poreza.

"Ministarstvo rada će se naredne godine truditi da sa drugim ministarstvima, pre svega Ministarsrtvom finansija, donesemo odgovarajuća zakonska rešenja kojim će se humanitarni rad osloboditi plaćanja poreza, PDV-a, te će se olakšati bavljenje humanitarnim radom", rekao je Vulin.

On je dodao da nije u redu da kompanija koja je obezbedila poklone za decu bez roditeljskog staranja u Nišu plati porez i PDV kao da ih je prodala na tržištu, a uradili su nešto što je važno i lepo za decu.

"Ja se nadam da ćemo imati razumevanja u narednoj godini da se približimo drugim zemljama po ovim zakonskim rešenjima. Ministarstvo rada šta god bude radilo, radiće da pomogne na prvom mestu našoj deci u sistemu socijalne zaštite", naglasio je ministar.

Vulin je danas podelio 80 paketića štićenicima doma za nezbrinutu decu koje je obezbedila kompanija Idea. U celoj akciji podele paketića uključene su 33 institucije i do sada je podeljeno oko 3.000 novogodišnjih paketića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track