OPREZNO ZA VOLANOM: Magla smanjuje vidljivost, poledica na putevima
Foto: AP Jan 2015

Stanje na putevima

OPREZNO ZA VOLANOM: Magla smanjuje vidljivost, poledica na putevima

Društvo -

Na području Beograda, Banata, Pomoravlja i Šumadije magla mestimično smanjuje vidljivost na 200 metara, a zbog niskih temperatura prisutna je i poledica, posebno na putevima u planinskim predelima i prevojima, gde je upotreba zimske opreme obavezna, saopštio je jutros AMSS.

Zbog magle kao i sumaglice koja je prisutna na većini puteva u Srbiji, vozačima se preporučuje da za duža putovanja koriste vreme između 10 i 16 časova jer je vidljivost tada bolja.

Saobraćaj je u jutarnjim časovima umerenog inatenziteta, međutim kako se nalazimo u predprazničnom periodu tokom dana se povećava broj vozila kako unutar gradova i na prilazima zimskim turističkim centrima, tako i na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

Na državnom putu na deonici Gojna Gora - Ljubić od 8 do 18 časova, na delu deonice od Suvog Brega do podvožnjaka u Trbušanima (ulica Vidosava Kolakovića), doći do potpune obustave saobraćaja.

Aleternativni pravci za vreme trajanja obustave su: Za teretna vozila državni put II A reda broj 179 Čačak - Trbušani - Pranjani do Državnog puta II A reda broj 177 Pranjani - Gojna Gora i lokalni putevi.

Za putnička vozila državni put II A reda broj 179 Čačak (Ljubić) - Trbušani i lokalni putevi i ulice.

Na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save, u toku je obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na izradi rasponske kontrukcije između stubova. Radovi će se izvoditi svakog dana do 15. marta 2017. godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Alternativi pravac je „Novi Obrenovački put“.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track