ŠARČEVIĆEV POTPIS DIGAO HRVATSKU RAMPU: Evo šta piše u dokumentu koji je otvorio poglavlje 26
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Aneks Memoranduma o izdavanju udžbenika na jezicima manjina

ŠARČEVIĆEV POTPIS DIGAO HRVATSKU RAMPU: Evo šta piše u dokumentu koji je otvorio poglavlje 26

Društvo -

BEOGRAD - Ako je nama je stalo do kvalitetnog obrazovanja svih građana Srbije, među kojima su i manjine, onda niko nema pravo da sprečava otvaranje poglavlja 26 i sprečava nas da se krećemo brže, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Šarcević je, nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti izdavanja udžbenika na jeziku i pismu nacionalne manjine, na pitanje novinara "ima li novog glasa iz Brisela", rekao da ako postoji tehnički problem, on se tehnički treba i rešavati, a suštinskih problema, kaže, nema, i to se, kako je rekao, pokazalo i danasnjim potpisivanjem aneksa.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Sva manjinska pitanja vezana za problem manjina su iz poglavlja 23, a udžbenik je nešto što spaja ta dva poglavlja", rekao je ministar."Ako mi kažemo da je nama stalo do kvalitetnog obrazovanja svih građana u Srbiji, uključujući i manjine, onda je civilizacijsko pitanje da niko nema pravo da to poglavlje 26 drži i sprečava da se mi krećemo brže. Mi tu samo usaglašavamo naše propise da budu bliži evropksim i da bi naše reforme tekle brže", zaključio je on.

Danas je u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisan aneks Memoranduma o saradnji u oblasti izdavanja udžbenika na jeziku i pismu nacionalne manjine.On je potpisan između Zavoda za udžbenike, resornog ministarstva i predstavnika sedamnacionalnih manjina.Sam Memorandum je potpisan u cilju potpune implementacije Akcionog plana za pregovaračkog poglavlja 23, 24. marta ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track