Najnovije vesti

ALI SAM PONOSNO KLICO, ŽIVELA SRBIJA! Ovako su stradali članovi ruskog hora pevali o našoj zemlji!
Foto: Youtube

U sećanje na žrtve avionske nesreće

ALI SAM PONOSNO KLICO, ŽIVELA SRBIJA! Ovako su stradali članovi ruskog hora pevali o našoj zemlji!

Društvo

Članovi ruskog vojnog ansambla Aleksandrov, njih 64, nalazilo su se u avionu Tupoljev TU-154 koji se jutros srušio u Crno more. Prema poslednjim informacijama niko od njih nije preživeo nesreću.

Podsećanja radi, ovaj, ako ne i najbolji muški hor na svetu, gostovao je u Beogradu pre 6 godina i tada celu Srbiju dirnuo u srce pevajući "Tamo daleko".

Ansambl "Aleksandrov", jedan od najvećih umetničkih ansambala Ruske Federacije, osnovan je 1928. godine, a 1978. povodom pola veka postojanja, ansambl je dobio najviše profesionalno zvanje i postaje akademski.

U svom sastavu ima soliste, hor, orkestar i igrački ansambl, koji čini 146 članova, a u proteklom periodu je svojim umetničkim angažmanom dao veliki doprinos negovanju ruske i svetske kulturne baštine.

Hor "Aleksandrov", jedan od najboljih muških horova sveta, objedinjuje čistotu zvuka sa snažnom emocionalnošću i neposrednošću, demonstrirajući blistavo vokalno majstorstvo.

Mešoviti igrački ansambl demonstrira igru punu energije, ritma, strasti i uzbuđenja. Članovi ansambla, obučeni u tradicionalne živopisne kostime, izvode prave koreografske bravure sa neverovatnom lakoćom svojstvenom velikim majstorima.

(EPK)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...