Najnovije vesti

SKUPŠTINA IZGLASALA: Ukida se povraćaj PDV na bebi hranu i opremu, roditeljima odsad naknada
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Uvodi se zakon o podršci porodici

SKUPŠTINA IZGLASALA: Ukida se povraćaj PDV na bebi hranu i opremu, roditeljima odsad naknada

Društvo

BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o poreza na dodatu vrednost (PDV) kojim se ukida pravo na povraćaj PDV zа kupоvinu hrаnе i оprеmе zа bеbе, ali tek nakon usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom kojim će biti predvidjena јеdnоkrаtnа isplаtа naknade za kupоvinе оprеmе zа bеbе.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, izjavila je ranije da će biti procenjena vrednost povraćaja PDV-a koji su roditelji zahtevali, i da će se na osnovu tog iznosa definisati nova nadoknada koju će porodice dobijati, a koja će biti dostupna svima.

 

Ona je navela i da zahtev za povraćaj PDV-a nisu podnosili svi roditelji, ali da će novim zakonom ipak svi dobiti tu novčanu naknadu. Novac se neće čekati kao što je to bila procedura do sada, već će roditelji novac dobiti odmah prilikom uplate roditeljskog dodatka.

 

Iz Vlade su naveli da je osnovni cilj izmene ravnopravan i pravičan tretman svih roditelja koji će na ovaj način ostvariti nadoknadu.Skupština je danas usvojila i izmene i dopuna zakona o uredjenju sudova, o tržišnom kapitalu, o javnoj svojini i o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...