PENZIONERI ZABRINUTI: Kako će podići penziju onaj ko nema novu ličnu kartu
Foto: Shutterstock

Bankomat je uvek sjajna opcija, ali stariji se tu teže snalaze

PENZIONERI ZABRINUTI: Kako će podići penziju onaj ko nema novu ličnu kartu

Društvo -

Najstariji sugrađani koji nisu uspeli pravovremeno da zamene staru trajnu ličnu kartu biometrijskom mogli bi u januaru ostati bez prebijene pare.

Dok iz MUP navode da nije u njihovoj nadležnosti kako će banke i pošte da se postave u ovakvoj situaciji, iz ovih institucija poručuju da ne bi trebalo da bude problema sa primanjima penzionera ukoliko poseduju potvrdu iz MUP da su u procesu za dobijanje nove lične karte, ili uz drugi lični dokument.

- Iako sam rođen u Beogradu, otac mi je iz Crne Gore, pa kada su se države razdvojile, rekli su mi da nisam više državljanin Srbije i zbog toga imam velikih problema, pa ne mogu da dobijem ličnu kartu. Sada mi najpre traže 17.000 za državljanstvo, što je zaista previše. Nadam se da ću penziju moći da podignem na bankomatu. Ali, kako vidim, ne čini mi se da će penzija u banci moći da se podigne sa starom ličnom kartom - kaže Dragan Vučinić (84).

BONUS VIDEO: Proverite da li imate pravo na besplatnu struju i gas

Zlatana Radovanović (67) kaže da je sasvim sigurna da građani sa starom ličnom kartom neće moći da podignu penziju ni u pošti, ni u banci, ali i da je iz tog razloga i požurila da na vreme dođe do biometrijske lične karte.

- Penziju podižem u pošti, a lični dokument sam izvadila u novembru. Bila je velika gužva, čekala sam gotovo ceo dan. Ne verujem da će bez nove lične moći da se podigne penzija. To je zabrinjavajuće, jer ima dosta starih koji ne mogu fi zički da dođu da zamene dokumenta - smatra ona.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track