OFICIRI KRIJU UBICU GARDISTA NA TOPČIDERU: Šokantni dokazi otkrivaju ZAVERU!

Šta se stvarno događalo u tajnom objektu Karaš

OFICIRI KRIJU UBICU GARDISTA NA TOPČIDERU: Šokantni dokazi otkrivaju ZAVERU!

Društvo -

Sazanajte kako je Vojska Srbije i Crne Gore zataškala ubistvo gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru.

Tragična smrt gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru do danas nije razjašnjena, a veliki doprinos u zataškavanju istine imala je ni manje ni više nego Vojska Srbije i Crne Gore! Ona je tada, kako saznajemo, u tajni objekat Karaš dovukla paročistač kako bi uklonila dokaze!Kako saznajemo, pojedini oficri sastali su se iste noći i napravili zaveru - da se slučaj po svaku cenu zataška, te da se nikada ne otkrije istina o tragediji.Tako je i punih 12 godina ovaj slučaj u predistražnoj fazi. Namerni propustiIstraga vojnih organa tvrdila je da se desilo ubistvo i samoubistvo, ali takav scenario osporila je nezavisna komisija, utvrdivši da ih je ubila treća osoba!Saslušani su i svedoci, ali šta se tog tragičnog dana zaista dogodilo, nikad nije utvrđeno, jer su načinjeni brojni propusti - istraga nakon nesreće bila je traljava, a pribeglo se i skrivanju i uništavanju dokaza! To za Kurir potvrđuje i Olgica Batić, advokat porodica ubijenih gardista.- Ako imate dojavu da u jedan vojni objekat poput Karaša uđe paročistač, mislim da to sve govori... Činjeni su propusti, i to toliko propusta da to ne može biti tek slučajnost, već nečija očigledna namera da se sve zataška - tvrdi Batićeva i dodaje:- Posle toga je, kao što znate, i Vojni sud rasformiran. Verovatno se išlo na to da se završi po onoj suludoj ideji da je jedan gej, a drugi lud, pa je jedan ubio drugog, a nakon toga se samoubio, te da se tu stavi tačka. No, očigledno da stvari baš nisu išle naruku onima koji su hteli da to tako nameste.Da vojska krije istinu o ovom tragičnom slučaju, ocenio je i advokat Boža Prelević, koji je bio na čelu nezavisne komisije za istragu smrti gardista.- Vojsci je bilo u interesu da se ta tragedija zataška. Pitao sam Branka Krgu: „Šta ovo radite?“ Odgovorio mi je da rušimo ugled vojske usred odlučivanja o Kosovu - kazao je Prelević.Parafinske rukaviceInače, jedan od većih propusta u istrazi tragedije bilo je to što parafinske rukavice (otkrivanje tragova barutnih čestica) nisu uzete od svih koji su u tom trenutku bili u vojnom objektu. Parafinske rukavice su urađene i stradalim gardistima, ali na veoma sumnjiv način, upozorava Predrag Savić, takođe advokat porodica vojnika.- To je urađeno na vrlo sumnjiv i neprofesionalan način, i na to je sve vreme ukazivao i pokojni Vladan Batić. Muvali su mnogo, ni danas ne znamo kako je sve to uzeto - kaže Savić i dodaje da parafinske rukavice nikako nisu pouzdano dokazno sredstvo.

ČINJENICE /Svi propusti u istrazi/1. Nakon tragedije mesto nije bilo adekvatno obezbeđeno 2 Nisu pretreseni automobili u krugu Karaša i u blizini mesta ubistva3. Nije urađena DNK analiza pušaka 4. Parafinska rukavica je uzimana selektivno, i to samo od nastradalih i od trojice vojnika stražara, a ne i od ostalih koji su se tamo zatekli 5. Ignorisana je izjava vodnika Marka Kovačevića, kome je ranjeni Milovanović rekao da je pucano „iznutra“6. Nikada nije bilo istrage o tome da li je na vojnike pucao neko ko je izašao iz tajnog objekata Karaš 7. Nenad Ćosić, sin komandanta Gardijske brigade, nakon tragedije je iz vojnog objekta izvezao privatni automobil, i to bez pregleda. Kasnije nije dao izjavu jer je otišao na letovanje u Egipat. Nije mu uzeta ni parafinska rukavica. Ćosić je, inače, imao kriminalni dosije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja