JAČI OD MEĆAVE: Železnički saobraćaj u Srbiji funkcioniše bez problema
Foto: Dragana Udovičić

Stanje redovno

JAČI OD MEĆAVE: Železnički saobraćaj u Srbiji funkcioniše bez problema

Društvo -

BEOGRAD - Železnički saobraćaj normalno funkcioniše i odvija se bez problema, izjavio je danas v.d. direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Dušan Garibović, koji je naveo i da je oformljen Centralni operativni štab za borbu sa snegom.

- U ovom trenutku železnički šaobraćaj funkcioniše, uz manje prekide, na najbolji mogući način, naše ekipe su na terenu i čim se pojavi neki problem on se rešava u najkraćem mogućem roku - rekao je Garibović novinarima.

On je ukazao da postoje i čvorni operativni štabovi kao i operativni plan koji predviđa svaku situaciju, od međusobne komunikacije do angažovanja mehanizacije, kao i komunikacije i saradnje sa MUP Srbije, Vojskom Srbije, Sektorom za vanredne situacije...

Dušan Garibović, foto: Beta
Dušan Garibović, foto: Beta

Dodao je i da su sastavni deo Centralnog štaba sektora za vanredne situacije i da daju i dobijaju informacije redovno. Precizirao je da je 6. januara "otišao poseban telegram" ili "uzbuna" u žargonu železničara, zbog ledenog talasa, i da je od tog trenutka direktna komunikacija sa komandantom Centralnog operativnog štaba.

- Od 6. januara do danas nije bilo većih problema na železničkoj infrastrukturi i u odvijanju saobraćaja - rekao je Garibović i dodao da je u vreme kada je kod Niša na autoputu došlo do problema, bilo i zavejavanje od dva sata na stanici Trupale što je brzo rešeno.

Kako je naveo ako se ne računaju standardna naprsnuća šina ili problemi na kontaktnoj mreži uzrokovani niskim temperaturama, može se reći da je saobraćaj na železničkoj infrastrukturi potpuno u redu i odvija se bez problema.

Prema njegovium rečima, kašnjenja, ako ih ima, su kratka i uglavnom prouzrokovana tim problemima ali se to reševa brzo tako da se desi neko malo kašnjenje ili ga uopšte ne bude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track