DRŽAVA RASPRODAJE SVOJE NEPOKRETNOSTI: Nezapamćena navala na lokale u centru Beograda!
Foto: Zorana Jevtic

Cene se kreću i do 222.000 evra

DRŽAVA RASPRODAJE SVOJE NEPOKRETNOSTI: Nezapamćena navala na lokale u centru Beograda!

Društvo -

Za kupovinu 109 državnih stanova, vila i poslovnog prostora na Banovom brdu, Voždovcu, Vračaru i u Zemunu stiglo je samo 29 ponuda i to najviše za lokale, koji koštaju i do 222.000 evra, saznaje Kurir.

Među nekretninama je najviše stanova, više od 80, na Banovom brdu, Voždovcu i u Zemunu, zatim šest luksuznih vila u Ulici beogradskog bataljona na Banovom brdu, kao i lokali na Vračaru.

"Do kraja roka za podnošenje ponuda stiglo je 29 prijava. Najveće interesovanje je za poslovne prostore u Makenzijevoj i Beogradskoj ulici", rekao je za Kurir izvor iz Vlade Srbije.

NARODE, NAVALI! RASPRODAJA STANOVA I KUĆA: Država objavila prodaju nepokretnosti

Cena kvadrata državnih nekretnina je od 1.096 do 3.129 evra, a najskuplji su baš lokali. Kvadratni metar poslovnog prostora od 34 kvadrata u Makenzijevoj košta oko 2.200 evra, a od 62 kvadrata oko 2.500. Lokali u Beogradskoj ulici od 53, 68 i 71 kvadrata prodaju se za 3.129 po kvadratnom metru ili od 165 do 222 hiljada evra.

Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Republička direkcija za imovinu pred Novu godinu, 26. decembra, oglasila je prodaju 109 nekretnina, koje je nedavno preuzela od Društva za iznajmljivanje nekretnina "Dipos".

Rok za slanje ponuda istekao je pre dva dana, 10. januara.

ŠTA SE PRODAJE

(V.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track