Počeo sajam zapošljavanja mladih povratnika

Počeo sajam zapošljavanja mladih povratnika

Društvo -
Radna mesta nude Majkrosoftov razvojni centar Srbija, kompanija Meser Tehnogas, Naftna industrija Srbije, mađarska naftna kompanija MOL, Prva srpska televizija, revizorska kuća Ernst i Jang, Sajtel, Alteh Srbija

BEOGRAD - U Beogradu je danas počeo dvodnevni sajam zapošljavanja namenjen državljanima Srbije koji su živeli u inostranstvu.

Ideja organizatora sajma "Bek tu Serbija" (Back2Serbia) je da privuku mlade, obrazovane u inostranstvu, i s profesionalnim iskustvom, voljne da dođu u Srbiju i da nađu zaposlenje u kontaktu sa domaćim preduzećima.

Na sajmu u Hotelu "Moskva" radna mesta nude Majkrosoftov razvojni centar Srbija, kompanija Meser Tehnogas, Naftna industrija Srbije, mađarska naftna kompanija MOL, Prva srpska televizija, revizorska kuća Ernst i Jang, Sajtel, Alteh Srbija.

Otvarajući dvodnevni sajam, pomoćnik ministra vera i dijaspore Srbije Đorđo Prstojević je istakao da je Ministarstvo, "zajedno sa ljudima iz organizacije, učinilo da firme koje posluju i rade u Srbiji ponude najbolje što mogu za naše ljude iz inostranstva".

Sajam "Bek tu Serbija" je inicijativa ljudi iz Srbije i Evrope, i ima generalnu podršku ministarsatva vera i dijaspore, i spoljnih poslova, Nacionalne službe za zapošljavanje, organizacija OŠI i SIEPA, a "edukativni partner sajma" je IT akademija.

Sajam mogu posetiti i svi drugi zainteresovani danas do 18 sati, a sutra od 9.30 do 16.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track