GENERAL DIKOVIĆ: KFOR ključna snaga za očuvanje bezbednosti na Kosovu i Metohiji
Foto: Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane

GENERAL DIKOVIĆ: KFOR ključna snaga za očuvanje bezbednosti na Kosovu i Metohiji

Društvo -

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastao se danas na bazi „Jug“ sa komandantom KFOR general-majorom Đovanijem Fungom.

Razgovarali su o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na prostoru Kosova i Metohije i u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i o dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i KFOR.

General Diković je ocenio da dostigniti nivo saradnje sa KFOR odlikuje visok stepen međusobnog poverenja i profesionalizma i ponovio da Vojska Srbije vidi KFOR kao ključnu snagu za očuvanje bezbednosti na Kosovu i Metohiji, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkim sporazumom.

Foto: Vojska Srbije
Foto: Vojska Srbije

Izražavajući zabrinutost zbog nedavnih događaja u vezi sa vozom na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica, načelnik Generalštaba je istakao da je zajednički zadatak Vojske Srbije i KFOR očuvanje bezbednosti u zonama odgovornosti sa obe strane administrativne linije, ali i da KFOR kao međunarodni činilac ima veliku odgovornost za bezbednost svih ljudi u ovoj pokrajini, a posebno nealbanskog stanovništva.

General Fungo je potvrdio da će KFOR preduzeti sve mere da obezbedi mir i zaštiti celokupno stanovništvo na prostoru Kosova i Metohije, a posebno one koji su najugroženiji, saopsteno je na sajtu Vojske Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja