PUTOVANJE KROZ KRALJEVINU JUGOSLAVIJU: Prošetajte mističnim svetom 1920ih godina (FOTO)
Foto: Kurt Hielscher/Velislav Radev

EKSKLUZIVNO

PUTOVANJE KROZ KRALJEVINU JUGOSLAVIJU: Prošetajte mističnim svetom 1920ih godina (FOTO)

Društvo -

Predstavljamo Vam izuzetno retke fotografije s početka prošlog veka, koje su zabeležile davno izgubljene predele, gradove i raznolike načine života širom Kraljevine Jugoslavije

Kurt Hilšer bio je nemački fotograf koji je svoju karijeru posvetio putovanjima po Evropi i umetničkom dokumentovanju neverovatnih predela, mesta i etnografskog bogatstva. Zahvaljujući Velislavu Radevu, osnivaču i uredniku portala MyCentury.tv, portal Newsweek Srbija je došao do ovih izuzetno retkih fotografija koje su zabeležile davno izgubljen svet i način života.

U periodu između 1910. i 1930. godine, objavio je nekoliko knjiga sa fotografijama pejzaža i arhitekture u Italiji, Španiji i Nemačkoj, nakon čega je dobio poziv od vlade Kraljevine Jugoslavije.

Sredinom dvadesetih godina prošlog veka, Hilšer je proputovao kraljevinu i ostavio nam neprocenjivo svedočanstvo o davno nestaloj državi i ljudima koji su u njoj živeli.

U užem izboru Hilšera, našla se 191 fotografija koja najbolje "hvata privlačni, raznoliki karakter pejzaža, arhitekture i načina života Jugoslovena".CEO TEKST I JOŠ PREKO 30 VEOMA RETKIH FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE NA PORTALU NEWSWEEK SRBIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track