LEDOLOMCI U AKCIJI: Srpski Greben lomi led kod Smedereva, a mađarski kod Dalja
Foto: Nebojša Mandić

Plovidba obustavljena na Tisi, Savi i Dunavu

LEDOLOMCI U AKCIJI: Srpski Greben lomi led kod Smedereva, a mađarski kod Dalja

Društvo -

BEOGRAD - Ledolomac "Greben" trenutno deluje u Smederevu, a nakon probijanja ledenih površina biće doneta odluka o njegovom daljem angažovanju, dok su dva mađarska ledolomca "Jektoro VI" i "Jektoro XI" probili ledeni čep kod Dalja.

Ledolomac "Jektoro XI" održava probijeni koridor kako bi omogućio nesmetano proticanje leda. U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture se navodi i da su dva dodatna mađarska ledolomca "Sečenji" i "Jektoro 7" probili ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta i da trenutno probijaju koridor kroz isti, dok je Brod "Bor" kod HE Đerdap 1.

Plovidba je obustavljena na Tisi, Savi i Dunavu, kao i kanalima hidro sisitema Dunav-Tisa-Dunav. Kako je navedeno, zabrana za šlepere i kamione važi na više putnih pravaca gde je obavezna zimska oprema, a savetuje se oprezna vožnja.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Zbog radova na mostu u Peckoj saobraćaj je obustavljen na putnom pravcu II A-143 Pričević - Pecka, a obustava saobraćaja, zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mestu Mojković, važi i na putu II A-137 Krupanj - Gračanica.

Železnički saobraćaj na mreži pruga čiji je upravljač "Infrastruktura železnice Srbije" funkcioniše redovno, bez poremećaja i da nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima.I u Srbija vozu kažu da nije bilo nepravilnosti, dok iz Srbija Kargo navode da je trenutno u prekidu pruga Šid državna granica - Tovarnik, jer je voz privatnog operatera Train Hungary umrsio pantograf od lokomotive u mrežu.Kako se navodi, pokidane su vešaljke koje mrežu drže zategnutu, a komisija operativnog odeljenja je na uviđaju. Na ostaloj teritoriji saobraćaj se odvija redovno.

Kada je reč o vazdušnom saobraćaju u periodu od 16 do 19 časova na Aerodromu "Nikola Tesla" realizovani su letovi bez otkazivanja, uz kraća, prihvatljiva kašnjenja prouzrokovana prilikama na odredišnim ili polaznim aerodromima.

Dežurne službe beogradskog aerodroma obezbedile su nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja za 105 avio-operacija, koliko ih je planirano prema današnjem redu letenja.Na Aerodromu "Konstantin Veliki" Niš saobraćaj se odvijao nesmetano prema zimskom redu letenja za subotu.Realizovano je ukupno četiri avio-operacija u redovnom saobraćaju i jedna u vanrednom saobraćaju, a iz JP "Aerodrom Niš" kažu da su obezbeđeni svi uslovi za nesmetano i bezbedno odvijanje vazdušnog saobraćaja na aerodromu angažovanjem svih svojih stručnjaka.

Bonus video

Zemun pod ledom iz vazduha

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track