VULIN U KRUŠEVCU: Socijalna davanja se neće smanjivati, već će biti povećana
Foto: Marina Lopičić

Obilazak Gerentološkog centra

VULIN U KRUŠEVCU: Socijalna davanja se neće smanjivati, već će biti povećana

Društvo -

KRUŠEVAC - Ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da se zahvaljujući politici vlade i odluci premijera Alekandra Vučića socijalna davanja u Srbiji neće smanjivati i da će čak biti povećana.

Vulin je to izjavio posle obilaska Gerontološkog centra u Kruševcu, gde su lekari PIO Fonda vršili specijalističke preglede korisnika, poručujući da je politika tog ministarstva da se približi onima zbog kojih postoji.

"Lekari specijalisti su ovde došli sa namodernijom opremom, bez dnevnica i nadoknade, da pomognu korisnicima", rekao je Vulin novinarima.

Zamenik direktora PIO Fonda Aleksandar Milošević kaže da je za preglede u gerontološkim centrima nabavljena nova oprema, koja će podići kvalitet usluga.

Zahvaljujući novom portabilnom ultrazvuku, opremi za spirometriju, portabilnom EKG-u povećaće se broj pregleda, rekao je on.

Izražavajući zadovoljstvo zbog toga, ministar Vulin je ukazao da je za to ministarstvo važno da se približi korisnicima i da se usluge pružaju, umesto da se traže, a država je, kaže, obezbedila dovoljno novca.

On je dodao i da je ministarstvo Gerontološkom centru u Kruševcu u prethodne tri godine izdvojilo više od 37 miliona dinara, navodeći da su nabavljena nova zdravstvena pomagala, sanitetsko vozilo.

Za funkcionisanje usluga u zajednici, ministarstvo je prošle godine prvi put odredilo novčana sredstva koja se transferno predaju lokalnim samoupravama iz republičkog budžeta, rekao je on i precizirao da je Kruševcu u 2016. godini transferisano preko 14 miliona dinara, a da će ove godine biti za 40 odsto više.

Vulin je istakao i da ne sme i ne može biti razlike između privatnih i državnih domova kada je u pitanju kvalitet usluga, ističući da svi domovi moraju da dobiju licence i da zadovolje iste uslove.

Zadovoljan sam što se to dešava u skoro svim našim centrima.

Siguran sam da ćemo ove godine uspeti da završimo proces licenciranja, koji je započet još 2011. godine, a intenziviran je u protekle dve godine, rekao je Vuin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track