UŽAS! MUŽ I ŽENA UMRLI OD HLADNOĆE: Živeli su u bedi, niko ih nije obilazio!
Foto: Milica Milovanović

Života i Branislava Marinković nove žrtve zime

UŽAS! MUŽ I ŽENA UMRLI OD HLADNOĆE: Živeli su u bedi, niko ih nije obilazio!

Društvo -

Nisu imali čime da se ugreju, policija našla sve ringle na šporetu upaljene. „Sin im je umro pre dve godine, na sličan način“, priča komšinica Ljubica

Života Marinković (72) i njegova supruga Branislava (75) pronađeni su juče mrtvi u svom porodičnom domu u Prosvetnoj ulici u niškom naselju Donja Vrežina.Tela nesrećnog bračnog para otkrio je poštar koji je Životi doneo penziju i potom alarmirao policiju. Prema prvim informacijama, na njihovim telima nema tragova nasilja, pa se pretpostavlja da su se starci smrzli jer su im sve ringle na električnom šporetu bile uključene.

Policija je obavila uviđaj, a kako saznajemo, u kući nije bilo tragova premetačine i vrata su bila zaključana iznutra. S obzirom na stanje njihovih tela, pretpostavlja se da su nesrećni ljudi preminuli pre više od nedelju dana.Sahranili jedincaKomšije Marinkovića kažu da su oni oduvek bili povučeni, ali da su se totalno osamili nakon što im je pre dve godine preminuo sin.

- Nisam ih dobro poznavala jer se nisu družili s komšijama. Znam da je Života radio u „Elektronskoj industriji“ te da je u toj firmi stekao penziju, a o Branislavi ne znam ništa jer je nikada nisam videla - priča Ljubica Krstić. Za tragediju koja ih je zadesila Ljubica je saznala od poštara.

- Mladić se prepao, kazao mi je da im je kucnuo na prozor, a kako se nisu javljali, provirio je u sobu i video ih kako mrtvi leže na podu. Mnogo me je pogodilo to što ih je snašlo jer im je i sin nekako slično preminuo.

Šok i neverica... Ko­m­ši­ni­ca Ljubica Krstić
Šok i neverica... Ko­m­ši­ni­ca Ljubica Krstić

OgrevNjegovo telo pronašli su u garaži, znam da je i tada dolazila policija - kaže Ljubica i nastavlja: - Životu sam poslednji put videla pre nedelju dana. Sekao je orah, verovatno za ogrev. Prema kazivanju komšija, Marinkovići su živeli u bedi. Sakupljali su sekundarne sirovine, plastične flaše i slično i prodavali. U kući od zemlje i kovanica imali su istrošen i više nego oskudan nameštaj.

- Živeli su u bedi, niko ih nije obilazio, a Životina penzijica nije bila dovoljna ni da kupe kokoške da čuvaju - kaže komšinica i dodaje da im je sin Srđan umro u pedesetoj godini od srca: - Imali su samo njega, mnogo su tugovali, žena više nije izlazila iz kuće, a i Životu smo retko viđali.

TužilaštvoTELA POSLATA NA OBDUKCIJUVladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva, saopštio je da će uzrok smrti bračnog para biti utvrđen obdukcijom:- Naloženo je da se tela upute na Institut za sudsku medicinu radi pouzdanog utvrđivanja načina na koji su preminuli.

MILICA MILOVANOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track