VOJVODINA: Više od 750 dece čeka pregled magnetnom rezonancom
Foto: Kurir

Pokrajinska vlada najavila pomoć

VOJVODINA: Više od 750 dece čeka pregled magnetnom rezonancom

Društvo -

Više od 750 mališana u Vojvodini čeka pregled magnetnom rezonancom, dijagnostičkim aparatom koji nedostaje Dečjoj bolnici u Novom Sadu, ali se njegova nabavka očekuje uskoro.

Podržavajući akciju Fondacije "Magnet za ljubav", koja već dve godine prikuplja novac za kupovinu, Pokrajinska vlada najavila je finansijsku pomoć.

- Nabavka magnetne rezonance veoma je značajna, jer će obezbediti da mališani iz cele Vojvodine dobiju najbolju brigu i negu tokom lečenja - rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

Milićević je dodao da će Pokrajinska vlada pružiti finansijsku pomoć, kao i pomoć u eventualnoj dogradnji dela Dečje bolnice, koju bi finansirala, jer smeštaj magnetne rezonance zahteva posebne prostorno-tehničke uslove.

Do sada je na račun Fondacije "Magnet za ljubav" uplaćeno oko 33 miliona dinara.

Nabavkom magnetne rezonance, bolnica u Novom Sadu bila bi jedina dečija zdravstvena ustanova na teritoriji Vojvodine. Osim toga, aparat će omogućiti godišnje oko 4.000 pregleda, umesto 800 kao dosad.

Period čekanja na preglede značajno će biti skraćen, a smanjiće se i pritisak pacijenata na ostale zdravstvene ustanove, koje uslužno obavljaju ovakve preglede za potrebe Instituta.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja