(KURIR TV) VUČIĆ NA OTVARANJU REKONSTRUISANE PRUGE: Vraćamo poverenje građana u srpske železnice
Foto: Kurir

Obratio se i na ruskom

(KURIR TV) VUČIĆ NA OTVARANJU REKONSTRUISANE PRUGE: Vraćamo poverenje građana u srpske železnice

Društvo -

VRANJE - Rekonstruisane i modernizovane deonice Vranjska Banja–Ristovac, na međunarodnom železničkom Koridoru 10, između Niša i Preševa otvorena je na Železničkoj stanici u Vranju. Dužina deonice je 17, 7 kilometara.

Vrednost radova je 10, 5 miliona dolara.Otvaranju su prisustvovali predsednik Vlade Aleksandar Vučić, ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović generalni direktor „RŽD internešenel“ Sergej Pavlov i v. d. generalnog direktora „Infrastrukture železnice Srbije“ Dušan Gariboviću .

-Poslo mnogo godina i decenija počeli smo da vraćamo poverenje u železnice i u naše vozove. Imamo mnogo toga da uradimo i mislim da do Niša sa tri deonice koje radimo nedostaje još 80 kilometara da bismo mogli da idemo prosečno više od 100 kilometara na sat da imamo ozbiljnu prugu i železnicu kao i mnoge evropske zemlje. Ruske železnice su se pokazale kao veoma dobra firma koja ne kasni koja nijedan rok nije probila i zato želim da im čestitam na tome kao i našim firmama koje su zajedno sa njima radili da nastavimo da pravimo nove ugovore, da pokrijemo čitav Koridor 10.- rekao je na otvaranju deonice u Vranju Vučić.

Čitav događaj, raportom o stanju na Železničkoj stanici u Vranju koji je podnela premijeru Blagica Milenković šef železničke stanice u Vranju.

Ona koja preko 20 godina radi na železnici navela je da je počastvovana današnjom ulogom "ništa lepše ne postoji za jednu ženu i majku" kaže ona.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin obraćajući se prisutnima otkrio je komentar srpskog premijera koji je rekao “dobro rad i„RŽD internešenel“.

- Ruske železnice vrlo aktivno rade sa srpskim kolegama zahvaljujući ministrastvu infrastrukture i ministarki, nama je potrebno da aktivno razvijemo saradnju u okviru klastera. Infrastruktura trebalo bi da postane jedan od naših najvažnijih klastera u okviru naše ekonomske saradnje –poručio je u Vranju ruski ambassador.

“Infrastruktura železnice Srbije” i kompanija RŽD internešenel“potpisale su Ugovor o ruskom državnom kreditu za rekonstrukciju tri “Južne deonice” na Železničkom Koridoru.

Sporazumom je predviđena rekonstrukcija železničke infrastructure na tri deonice u ukupnoj dužini 46,5 kilometara,ukupne vrednosti 30,4 miliona dolarai završene su prve dve deonice istovremenio Vranjska Banja–Ristovac i Bujanovac-Bukarevac.

Završetak treće očekuje se početkom maja 2017. Vinarci-Đorđevo. Na deonici Vranjska Banja–Ristovac zamenjeni su gornji i donji stroj, ugrađen je novi kolosek rešeno odvodnjavanje betonskim i zemljanim kanalima i urađen drenažni sistem na stanicama u Vranju i Vranjskoj Banji.

TEKSTI I FOTO: T. Stamenković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 02.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track